Băsescu: Cine îşi imaginează că instituţiile lucrează în funcţie de cine e la Cotroceni se înşeală

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, că instituţiile statului au început să funcţioneze independent şi că dacă cineva îşi mai imaginează că Parchetul, SRI sau chiar instanţele de judecată mai lucrează în funcţie de cine este la Palatul Cotroceni, se înşeală.

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Cine îşi imaginează că instituţiile lucrează în funcţie de cine e la Cotroceni se înşeală

Băsescu: Cine îşi imaginează că instituţiile lucrează în funcţie de cine e la Cotroceni se înşeală (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Asta e o copilărie, e o iluzie... Am văzut şi în stenograme legat de Vântu: pentru că mi-a făcut dosarul cu Banca Agricolă, de asta l-am suspendat... E o prostie. Dacă oamenii ăştia îşi imaginează că azi instituţiile statului, dacă ne referim la Parchet, la SRI, chiar la instanţe de judecată, deci dacă îşi imaginează că instituţiile astea mai funcţionează funcţie de cine e la Palatul Cotroceni se înşeală total. Se înşeală total", a declarat Traian Băsescu la B1TV.

El a adus ca argument chemarea în Justiţie şi a unor membri PDL.

"De ce credeţi că mi-ar fi convenit ca anumite persoane politice să fie arestate sau de ce mi-ar fi convenit ca pentru un parlamentar al PDL să se ceară azi arestarea de către DNA sau arestarea unor primari? Cine crede că mi-ar fi trebuit asta? Până la urmă, sunt din partidul din care provin şi eu. E o copilărie. Instituţiile au început să funcţioneze independent", a subliniat Băsescu.

Preşedintele a mai apreciat că, "de multe ori, Justiţia nu-şi face treaba".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici