Băsescu: Dacă Geoană nu vine, sunt gata pentru dezbateri cu Vântu, Voiculescu şi Patriciu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a propus mai multe dezbateri cu Mircea Geoană, la TVR, Antena 1, ProTV, şi a precizat că, dacă liderul PSD nu va dori să participe, este pregătit şi pentru o dezbatere cu Vântu, Patriciu şi Voiculescu.

29 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă Geoană nu vine, sunt gata pentru dezbateri cu Vântu, Voiculescu şi Patriciu

Băsescu: Dacă Geoană nu vine, sunt gata pentru dezbateri cu Vântu, Voiculescu şi Patriciu (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Băsescu le-a spus democrat-liberalilor, la începutul şedinţei Colegiului Director al partidului, că a propus public câte o întâlnire, începând de vineri, cu Mircea Geoană, pe câte o temă, până vineri, săptămâna viitoare.

"Ieri (miercuri - n.r.) am cerut domnului Sever Voinescu să răspundă televiziunilor care ne-au propus dezbateri între cei doi candidaţi, să răspundă pozitiv şi s-a propus o dezbatere la TVR1, pentru luni, o dezbatere la Realitatea TV, pentru miercuri, dezbatere la Antena 1 şi ProTV pentru joi şi din nou TVR1 vineri. Să vedem cât de deschis va fi Mircea Geoană pentru aceste dezbateri", a spus Băsescu, precizând că liderul PSD "poate să vină şi cu mogulii".

Preşedintele a adăugat că, dacă nu vine Mircea Geoană la aceste dezbateri, poate vin Vântu, Voiculescu şi Patriciu la o dezbatere, că tot îi reprezintă Mircea Geoană.

"Eu sunt gata şi de o dezbatere cu toţi trei în locul lui Mircea Geoană, cu Vântu, cu Voiculescu, cu Patriciu, să vedem cum văd ei România şi cum o văd eu", a spus Băsescu.

Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al candidatului la Preşedinţie Traian Băsescu, a declarat, miercuri seară, că şeful statului acceptă toate invitaţiile televiziunilor şi va participa la toate dezbaterile organizate de acestea.

El a mai spus că staff-ul lui Traian Băsescu va accepta toate invitaţiile şi că intenţionează să dea răspunsuri pozitive şi ONG-urilor care şi-au exprimat intenţia de a organiza dezbateri între Băsescu şi Geoană.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că, în opinia sa, înainte de turul al doilea al prezidenţialelor ar trebui organizate cel puţin trei dezbateri pe teme precum politica externă şi de securitate, reforma statului şi viziunea despre România.

Purtătorul de cuvânt al candidatului PSD la Preşedinţie, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că echipa de campanie a lui Mircea Geoană nu va negocia cu echipa lui Traian Băsescu pentru eventualele confruntări televizate din turul doi, în condiţiile în care Geoană va onora orice invitaţie la dezbatere din partea televiziunilor.

Televiziunea Publică a trimis, marţi, staff-urilor de campanie ale candidaţilor rămaşi în cursa pentru alegerile prezidenţiale invitaţia ca Traian Băsescu şi Mircea Geoană să participe la cel puţin două confruntări în studiourile TVR, informează Societatea Română de Televiziune (SRTv).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici