Băsescu, delegaţiei BM: Trebuie făcut ceva pentru ca justiţia să folosească cei 110 milioane dolari

Preşedintele Traian Băsescu a primit, luni, la Cotroceni, o delegaţie a Băncii Mondiale, cu ocazia preluării de către Francois Rantrua a funcţiei de director al biroului BM din România, şeful statului declarând că trebuie făcut ceva pentru folosirea celor 110 milioane dolari destinaţi justiţiei.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu, delegaţiei BM: Trebuie făcut ceva pentru ca justiţia să folosească cei 110 milioane dolari

Băsescu, delegaţiei BM: Trebuie făcut ceva pentru ca justiţia să folosească cei 110 milioane dolari (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Dacă am un mare semn de întrebare în ce priveşte portofoliul actual, acesta se referă la domeniul justiţiei. Trebuie făcut ceva pentru a folosi cele 110 milioane de dolari pe care îi avem pentru un program în acest domeniu. Cinci milioane au fost folosite până în prezent, iar cei din domeniul justiţiei se plâng de lipsa procesului de modernizare şi de lipsa banilor. Dar au 110 milioane de dolari la dispoziţie în vederea modernizării", a spus preşedintele Traian Băsescu la începutul întâlnirii.

La rândul său, Theodore Ahlers, directorul de operaţiuni pentru Europa al Băncii Mondiale, a apreciat că acest obiectiv este foarte important pentru România, menţionând că a fost unul dintre subiectele pe care le-a abordat luni dimineaţă, în discuţia cu ministrul român de Finanţe.

"Ne-am întâlnit cu ministrul de Finanţe în această dimineaţă, am vorbit despre cum să folosim portofoliul actual şi despre ce să facem în viitor", a declarat Ashlers.

Theodore Ahlers i-a mulţumit lui Traian Băsescu pentru diponibilitatea de a-i primi, şeful statului replicând: "Pentru Banca Mondială suntem mereu disponibili".

Banca Mondială l-a numit, începând de vineri, 15 ianuarie, pe francezul Francois Rantrua la conducerea biroului din România, ca succesor al lui Benoit Blarel, care şi-a încheiat mandatul în luna septembrie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici