Băsescu despre candidatură: Prima dată o faci inconştient, a doua oară o faci conştient

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la depunerea candidaturii pentru funcţia supremă în stat, pentru al doilea mandat, că îi este mai greu acum decât prima dată, el apreciind că "prima dată o faci inconştient, a doua oară o faci conştient", acum fiind mult mai responsabil.

23 afișări
Imaginea articolului Băsescu despre candidatură: Prima dată o faci inconştient, a doua oară o faci conştient

Băsescu despre candidatură: Prima dată o faci inconştient, a doua oară o faci conştient (Imagine din arhivă; Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"E mai greu acum decât prima dată. Prima dată o faci inconştient, a doua oară o faci conştient. Eşti mult mai responsabil", a spus Băsescu, în discuţiile cu judecătorii şi reprezentanţii partidelor în BEC.

În discursul său, ţinut după depunerea candidaturii, Băsescu a precizat că este emoţionat şi că se simte mult mai responsabil decât atunci când şi-a depus pentru prima dată candidatura.

"Mi-am depus candidatura. Sunt puţin emoţionat. În orice caz, infinit mai responsabil decât când am făcut-o prima dată. Prima dată când am candidat nu ştiam exact ce înseamnă viaţa de zi cu zi ca preşedinte al României. Azi ştiu şi de aceea consider că este o candidatură absolut responsabilă după un mandat deja exercitat", a spus Băsescu.

El a arătat că a decis să candideze a doua oară pentru că nu avea alternativă. "A nu mă înscrie pentru a două oară ar fi fost un gest de laşitate. Nu aş fi vrut să se spună despre mine că nu am avut curaj să candidez a doua oară", a spus Băsescu.

El a mai arătat că sunt destule lucruri pe care nu a reuşit să le facă pentru că nu a avut susţinerea politică necesară pentru un proces accelerat de modernizare a României, în mod deosebit în perioada 2007-2008, precizând că abia în 2009 am avut posibilitatea să comunice foarte bine cu Guvernul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici