Băsescu, despre comasarea alegerilor: Justificată doar de reorganizare, altfel nu mi-o asum

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV, că amânarea localelor până la generale ar fi justificată doar de reorganizarea administrativă, menţionând că în lipsa acestei justificări el tratatează subiectul ca pe o problemă a coaliţiei, pe care nu şi-o asumă.

645 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre comasarea alegerilor: Justificată doar de reorganizare, altfel nu mi-o asum

Băsescu, despre comasarea alegerilor: Justificată doar de reorganizare, altfel nu mi-o asum (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Băsescu a spus că, în principiu, nu este un susţinător al comasării alegerilor locale şi generale decât dacă acest proces este justificat.

"Spre exemplu, dacă partidele din arcul guvernametal ar fi spus «Hai să amânăm alegerile locale, le facem odată cu legislativele în noiembrie şi, între timp, facem reorganizarea administrativă», ar fi fost o bună justificare", a spus Băsescu la emisiunea "După 20 de ani".

Moderatorul a amintit că UDMR s-a opus reorganizării administrative, dar preşedintele a declarat că nu vrea să facă referire la acest lucru, pentru că nu vrea să provoace dispute.

"Ar exista o justificare perfectă dacă partidele din coaliţie ar spune «Da, amânăm alegerile locale pentru că trebuie să facem reorganizarea administrativă şi să reducem cheltuielile de funcţionare a statului în teritoriu». Altfel, o tratez ca pe o problemă a lor, pe care nu mi-o asum", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici