Băsescu despre convocarea comisiei pentru Mitrea: Mă supun legii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că, dată fiind hotărârea Curţii Constituţionale, conform căreia niciun caz de fost ministru nu poate ajunge în instanţă decât dacă trece pe la comisia prezidenţială, nu are altceva de făcut decât să se supună legii şi în cazul lui Miron Mitrea.

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu despre convocarea comisiei pentru Mitrea: Mă supun legii

Băsescu despre convocarea comisiei pentru Mitrea: Mă supun legii

El a susţinut, joi, o declaraţie de presă în care a fost întrebat dacă va convoca Comisia prezidenţială pentru analiza acuzaţiilor de infracţiuni săvârşite de membrii ai Cabinetului în exercitarea funcţiei, în cazul fostului ministru al Transporturilor, Miron Mitrea.

„Din păcate, şi nu spun din păcate, aşa e constituţional: Curtea Constituţională a stabilit că niciun caz de fost ministru nu poate să meargă în instanţă decât dacă trece pe la comisia prezidenţială. Deci nu am altceva de făcut decât să mă supun legii”, a spus Băsescu, fără a preciza când va decide întrunirea comisiei.

El a precizat că a observat „unele abordări” potrivit cărora s-a grăbit, în cazul lui Adrian Năstase, să convoace această comisie.

„Comisia asta este permanentă. Ea, doar când demisionează câte cineva, nu funcţionează. Un lucru pe care-l face comisia de comun acord cu preşedintele e să stabilească data primei întâlniri. În rest, este o comisie permanentă”, a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici