Băsescu, despre dosarul privind stabilirea calităţii de colaborator al SECURITĂŢII: Nu am de gând să fac un circ mediatic, ci să mă judec cât mai repede

Traian Băsescu a declarat miercuri, după şedinţa conducerii PMP, că nu are nicio teamă în privinţa dosarului pe care CNSAS l-a trimis la Curtea de Apel, privind stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii în cazul său. ”Ar fi fost descoperit până acum. Poate fi o interpretare”, a spus el.

4830 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre dosarul privind stabilirea calităţii de colaborator al SECURITĂŢII: Nu am de gând să fac un circ mediatic, ci să mă judec cât mai repede

Dosarul privind stabilirea calităţii de colaborator al SECURITĂŢII pentru Băsescu, înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti

”Arhiva eu am dat dispoziţie să fie predată, după cum se ştie. Documentele sunt din 2006 predate. Vom vedea, nu pot să speculez. Nu am nicio teamă, ar fi fost descoperit până acum. Poate fi o interpretare”, a declarat Traian Băsescu.

”În timpul campaniei au apărut informaţii legate de descoperirea unor documente de la fosta Securitate. Am făcut afirmaţia că nu voi discuta despre ele decât după campanie şi după ce CNSAS trimite documentele la Curtea de Apel, unde să ne judecăm. Pot să vă spun că documentele au fost din 2006 acolo şi văd că a anunţat Rareş Bogdan acum că s-a trimis dosarul la instanţă, la Curtea de Apel. Am verificat pe ECRIS şi nu au apărut încă înregistrate. O să văd şi o să mă pronunţ, dar până la a mă pronunţa trebuie să mă judec cu CNSAS”, a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că încă nu a văzut ce conţine dosarul.

”Nu vă pot spune ce cuprinde dosarul pentru că nu l-am văzut. O să văd când e disponibil să fie văzut şi o să mă pronunţ public, deşi nu am de gând să fac un circ mediatic din el, ci am de gând să mă judec cât mai repede”, a conchis Băsescu.

Dosarul privind stabilirea calităţii de colaborator al SECURITĂŢII pentru Băsescu, înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti

Pe rolul Secţiei a VIII-a contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a fost înregistrat, miercuri, dosarul privind stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii. Dosarul a fost deschis la sesizarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

În şedinţa de la începutul lunii mai, membrii Colegiului au dispus trimiterea către secţia de contencios a Curţii de Apel Bucureşti o acţiune pentru a fi stabilit dacă fostul preşedinte Traian Băsescu a fost sau nu colaborator al Securităţii.

De altfel, într-un comunicat transmis presei tot la acea vreme, CNSAS arată aceste informaţii, fără a fi precizat însă numele persoanei în cauză: „Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: - art. 3 lit. b, art. 5 alin.1 (deputat sau senator în Parlamentul României, membru în Parlamentul European) – 1 persoană”.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost ales, duminică, europarlamentar pe lista PMP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici