Băsescu, despre Ilie Sârbu: Accidentul de la vânătoarea cu Năstase lasă urmări evidente

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, despre aprecierile "neplăcute" ale senatorului PSD Ilie Sârbu la adresa sa, că nu el a fost la vânătoare cu Adrian Năstase, adăugând că incidentul care s-a petrecut, cu acel prilej, lasă urmări evidente.

1210 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre Ilie Sârbu: Accidentul de la vânătoarea cu Năstase lasă urmări evidente

Băsescu, despre Ilie Sârbu: Accidentul de la vânătoarea cu Năstase lasă urmări evidente

"Îi recomand premierului Ponta să mai înfiinţeze vreo două-trei comisii tot pentru cazul Ioana Băsescu şi îl asigur că voi fi solidar cu fiica mea. Atât timp cât acest şef de Guvern şi de partid şi de alianţă a ajuns să utilizeze Parlamentul ca o măciucă politică, într-o bătălie pe care după părerea mea, nu are cum să o câştige", a spus şeful statului.

El a precizat că fiica sa a achiziţionat terenul în mod cinstit, cu un credit, a cumpărat de la un investitor italian care l-a vândut anul acesta.

"Orice ar scormoni, nu poate să găsească nimic ilegal legat de fiica mea sau de mine, nici trafic de influenţă, nici condiţii preferenţiale, nici pământ luat de la morţi sau ce mai spunea tata socru zilele astea", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a ţinut să precizeze că Ilie Sârbu a făcut "nişte aprecieri neplăcute zilele acestea la adresa sa". "Mă tem că nu eu am fost la vânătoare cu Adrian Năstase şi incidentul care i s-a petrecut lasă urmări evidente", a comentat şeful statului.

Traian Băsescu a mai spus că ştie cum se va desfăşura ancheta comisiei. "Se vor duce prin sat pe acolo, ca la orice restituiri, sunt oameni nemulţumiţi, vor fi filmaţi de Antene şi televiziunea lui Ghiţă şi se va derula toată drama (...) şi cum vor trimite ei la Parchet", a precizat şeful statului.

"Cunosc diagnosticul", a mai spus Băsescu. "Le doresc succes. Mai bine fac o plângere la Parchet acum, dacă nu vor să utilizele Parlamentul ca o măciucă politică", a adăugat el.

Traian Băsescu a mai spus că de astfel de comisii se tem hoţii. "Eu nu mă tem, le privesc cu condescendenţă, cu înţelegere pentru Victor Ponta, acompaniat de Voiculescu şi de Ghiţă, pentru că ei atâta pot. Asta ştiu să facă, înscenări", a mai declarat şeful statului.

"Domnul premier Victor Ponta, şi cu cei cu care s-a înţeles, cu tata socru, cu toată trupa, gândesc că pot utiliza comisiile de la Senat şi a Camerelor reunite care să ancheteze cum a luat fiica mea creditul şi cum a cumpărat pământul. Cred că mă pot impresiona. Le readuc în memorie că eu rezist şantajului de cea mai joasă speţă a trustului domnului Voiculescu de opt ani, trust care a fost dublat o mare bucată de vreme de trustul Realitatea, pe care îl administra Sorin Ovidiu Vântu, iar acum, este înlocuit de televiziunea domnului Ghiţă, şi tot două trusturi am pe post de denigratori fără rezerve. Amândoi fac ce ştiu, prin educaţie, şi turnătorul Voiculescu şi deputatul Ghiţă", a mai spus Traian Băsescu.

În 27 decembrie 2003, Ilie Sârbu, pe atunci ministru al Agriculturii, a fost victima unui accident de vânătoare, după ce arma i s-a declanşat din greşeală.

Atunci el a fost diagnosticat cu contuzie de şold stâng şi plagă inghinală, fiind supus unei intervenţii chirurgicale care a durat aproape o oră. El a avut nevoie de o grefă de piele pentru refacerea zonei afectate ca urmare a accidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici