Băsescu, despre uciderea lui ben Laden: Notăm marele succes al SUA, este "începutul sfârşitului"

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, marţi, în debutul întrevederii cu subsecretarul de stat al SUA, Ellen Taucher, că a notat marele succes al Guvernului SUA, el apreciind că uciderea lui ben Laden reprezintă "începutul sfârşitului" şi un moment extraordinar pentru ce se întâmplă în ţările arabe.

1864 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre uciderea lui ben Laden: Notăm marele succes al SUA, este "începutul sfârşitului"

Băsescu, despre uciderea lui ben Laden: Notăm marele succes al SUA, este "începutul sfârşitului" (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Notăm marele succes al Guvernului SUA. Este începutul sfârşitului şi un moment extraordinar pentru ceea ce se întâmplă în ţările arabe", a spus Băsescu.

La rândul său, subsecretarul de stat al SUA pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională, Ellen Taucher, a precizat că acest lucru aduce linişte sufletească familiilor celor care au murit în evenimentele din 11 septembrie şi supravieţuitorilor.

"Aduce multă linişte sufletească pentru familiile şi supravieţuitorii din urma atacurilor de la 11 septembrie şi arată foarte clar că, dacă le faci rău americanilor, dacă distrugi speranţele şi visele poporului american, nu vom lăsa ca acest lucru să se întâmple. Şi vă vom prinde!", a spus Ellen Taucher.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu i-a spus că a văzut reacţia celor din Washington.

"Da, e înduioşător", i-a spus subsecretarul de stat al SUA.

Ellen Taucher a adăugat că fără aliaţi asemeni României ar fi dificil de purtat astfel de lupte.

"E foarte clar că, fără aliaţi ca România, ar fi foarte dificil să purtăm această luptă în care suntem implicaţi", a spus subsecretarul de stat al SUA, Ellen Taucher.

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat, luni, într-o intervenţie transmisă în direct de televiziunile americane, că a autorizat o operaţiune împotriva liderului al-Qaida, în cursul căreia nu au fost înregistrate victime în rândurile forţelor americane.

"Astăzi, pot anunţa poporul american şi întreaga lume că Statele Unite au efectuat o operaţiune în urma căreia a fost ucis Osama ben Laden, liderul al-Qaida", a afirmat Obama.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a reunit, luni seară, de la ora 19.00, la Palatul Cotroceni. Şedinţa a durat mai puţin de o oră. Administraţia Prezidenţială a menţionat, într-un comunicat, că în cursul zilei de marţi şeful statului va face o declaraţie de presă cu privire la tematica abordată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici