Băsescu dezaprobă atitudinea politicienilor faţă de Harghita şi Covasna

Traian Băsescu apreciază că politicienii fac politică pe spinarea comunităţilor maghiare şi româneşti din judeţele Harghita şi din Covasna, susţinând că politicienii ar trebui să înţeleagă că vor condamna cele două judeţe dacă nu renunţă la acest joc politic, aici existând un potenţial incredibil.

2 afișări
Imaginea articolului Băsescu dezaprobă atitudinea politicienilor faţă de Harghita şi Covasna

Politicienii fac politică pe spinarea maghiarilor şi românilor din Harghita şi Covasna

"Am înţeles mult mai bine realităţile din zonă după ce am stat aici o săptămână. Etichetez în mod egal ca fiind nefondate şi extremismele şi exagerările atât ale politicienilor români, cât şi ale politicienilor maghiari. Politicienii trăiesc bine, intră în Parlament şi fac politică pe spinarea comunităţii maghiare şi româneşti din Harghita şi din Covasna. Am văzut foarte bine potenţialul celor două judeţe, este incredibil ce potenţial au şi este numai o aparenţă, acum m-am convins că ungurii şi românii trăiesc bine împreună, patronii români angajează fără probleme maghiari şi cei maghiari angajează români şi toţi suferă împreună", a spus preşedintele Traian Băsescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele a adăugat că mai ales în judeţul Covasna l-a impresionat sărăcia în care trăiesc oamenii.

Potrivit lui Băsescu, partidele politice ar trebui să înţeleagă că, dacă vor continua acest joc politic, vor condamna cele două judeţe, pentru că investitorii vor crede în continuare că românii şi ungurii nu se înţeleg, ceea ce nu este adevărat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat şi miercuri, în staţiunea Covasna, că unul dintre motivele pentru care valoarea investiţiilor străine directe în judeţul Covasna este foarte mică în constituie faptul că despre această zonă a ţării s-a creat impresia că "sunt posibile dispute etnice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici