Băsescu: Dezavuăm declaraţii ca cele ale preşedintelui Stratfor despre sistemul antirachetă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, după discuţia cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, că România dezavuează declaraţii precum cea făcută de preşedintele Stratfor, George Friedman, legate de importanţa şi eficienţa sistemului de apărare antirachetă.

234 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dezavuăm declaraţii ca cele ale preşedintelui Stratfor despre sistemul antirachetă

Băsescu: Dezavuăm declaraţii ca cele ale preşedintelui Stratfor despre sistemul antirachetă

Preşedintele României l-a primit, vineri, la Cotroceni, pe secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, aflat în vizită oficială în România. La final, cei doi au susţinut o declaraţie de presă comună.

"Sigur, dezavuăm şi declaraţii ca cele făcute de George Friedman zilele trecute în care preşedintele Stratfor nu prea vedea importanţa şi eficienţa unui astfle de sistem", a spus preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele l-a primit, pe 17 mai 2013, la Cotroceni, pe preşedintele şi fondatorul companiei Stratfor, George Friedman. "Întâlnirea a prilejuit un schimb de opinii, printre altele, despre rolul geopolitic al României în regiune, precum şi despre necesitatea constituirii Statelor Unite ale Europei pentru ca Europa să poată juca un rol major în deceniile următoare într-o piaţă din ce în ce mai globalizată. Domnul preşedinte Traian Băsescu i-a mulţumit domnului George Friedman pentru includerea României printre ţările vizitate şi a urat succes companiei Stratfor în proiectele viitoare", informa Preşedinţia după acea întâlnire.

Preşedintele Stratfor, George Friedman, a făcut, recent, referiri la scutul antirachetă într-un interviu acord postului Realitatea TV, în timpul vizitei făcute la Bucureşti în cursul acestei săptămâni. El a afirmat, între altele, că scutul este un simbol, dar nu apără de o ameninţare anume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici