Băsescu: Dizolvarea Parlamentului, un ultim recurs pentru încheierea crizelor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că mecanismul dizolvării Parlamentului trebuie să reprezinte un ultim recurs pentru încheierea crizelor, arătând că nu va duce la sporirea autorităţii şefului statului ci la capacitatea instituţiilor de a acţiona responsabil în momente de criză.

138 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dizolvarea Parlamentului, un ultim recurs pentru încheierea crizelor

Băsescu: Dizolvarea Parlamentului, un ultim recurs pentru încheierea crizelor (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, în cadrul prezentării raportului comisiei prezidenţiale de analiză a regimului politic şi constituţional din România, despre necesitatea clarificării problemelor legate de dizolvarea Parlamentului.

El a precizat că acest subiect trebuie pus în acord cu regimul constituţional.

Băsescu a menţionat că potrivit formei actuale a Constituţiei, dizolvarea Parlamentului este exclusiv legată de eşecul formării Guvernului în primele două luni de la alegere.

În opinia şefului statului, mecanismul dizolvării Parlamentului reprezintă "un ultim recurs pentr încheierea crizelor şi a arătat că această modificare constituţională nu ar spori în mod nesperat puterea preşedintelui, aşa cum "o fac cei care nu înţeleg rolul dizolvării".

El a mai spus că cetăţenii sunt invitaţi la urne, în urma dizolvării legislativului, astfel că nu autoritatea şefului de stat creşte, ci capacitatea instituţiilor de a acţiona responsabil în momente de criză.

Citeşte şi:

Parlamentul să fie dizolvat dacă preşedintele suspendat e reconfirmat la referendum

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici