Băsescu: E ilegală scoaterea din lista permanentă a românilor cu rezidenţă în afară sau CI expirate

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, luni, la sosirea la sediul său de campanie, că este ilegală scoaterea de pe listele electorale permanente a românilor cu rezidenţă în străinătate, precum şi a celor cu actele de identitate expirate.

2959 afișări
Imaginea articolului Băsescu: E ilegală scoaterea din lista permanentă a românilor cu rezidenţă în afară sau CI expirate

Băsescu: E ilegală scoaterea din lista permanentă a românilor cu rezidenţă în afară sau CI expirate

Întrebat de jurnalişti despre faptul că Guvernul consideră necesară scoaterea de pe listele electorale permanente a circa 2,5 milioane de români cu rezidenţa în străinătate, Băsescu a răspuns că listele electorale permanente se fac după domiciliul stabil, iar intenţia Guvernului este ilegală.

"Da, numai că listele se fac după domiciliu. Ştiţi ce îmi spune treaba asta? Eu i-aş întreba, dacă au două milioane jumătate cu rezidenţă în străinătate şi ei consideră în mod ilegal că nu ar trebui să fie în listele permanente de aici, de ce au trimis doar 500.000 de buletine de vot în străinătate?", a afirmat Băsescu.

De asemenea, întrebat despre scoaterea de pe listele electorale permanente a circa 600.000 de români identificaţi ca având cărţile de identitate expirate, Băsescu a răspuns că este ilegală şi această măsură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici