Băsescu: Eu nu-l voi învinge pe Geoană, e un paravan pentru Iliescu, pe el am să-l lecuiesc de putere

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, sâmbătă, la un miting electoral la Timişoara, că Mircea Geoană este "un paravan" în spatele căruia se află Ion Iliescu, Voiculescu şi Vântu, iar el, în alegerile prezidenţiale, nu îl va învinge pe Geoană, ci pe Ion Iliescu.

29 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Eu nu-l voi învinge pe Geoană, e un paravan pentru Iliescu, pe el am să-l lecuiesc de putere

Eu nu-l voi învinge pe Geoană, e un paravan pentru Iliescu, pe el am să-l lecuiesc de putere (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Am sentimentul că nu mă confrunt cu Mircea Geoană, e un paravan în spatele căruia se află Ion Iliescu, Voiculescu, Patriciu, Vântu. Eu nu îl voi învinge pe Mircea Geoană, Geoană e un paravan pentru Iliescu. Pe el (Iliescu - n.r.) am să-l bat pe 22 noiembrie şi am să-l lecuiesc de putere", a spus Băsescu.

Acesta a afirmat că nu doreşte o dispută cu partidele politice pe care le-a chemat la consultări pentru reformarea Parlamentului, însă acestea au refuzat.

"De cinci ani am încercat să conving partidele politice că avem nevoie de schimbarea clasei politice. Au spus «da» la consultări, dar niciodată nu au făcut nimic. De aceea vă chem pe dumneavoastră să decideţi cine are dreptate, eu sau majoritatea parlamentară", a adăugat el.

Şeful statului a amintit câteva dintre lucrurile realizate în mandatul său.

"La 20 de ani de la revoluţie, încă trăim într-un stat care a fost conceput de Ion Iliescu şi oamenii din apropierea lui. Cei cinci ani de mandat au fost cinci ani în care am încercat să schimb statul, pentru a-l face un stat care să fie la dispoziţia cetăţeanului, nu unul care ţine cetăţeanul la dispoziţia lui", a spus Băsescu.

El a menţionat că unul din obiective ţine de clasa politică, iar în urma referendumului din 2007 s-a reuşit introducerea votul uninominal, lege la care se va mai lucra.

"Acum trebuie reformat Parlamentul. Pe 22 noiembrie, v-am chemat la referendum care să rezolve două mari probleme - Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari", a spus Băsescu.

Băsescu a menţionat că în timpul mandatului său România a devenit membru al UE şi a fost introdusă cota unică de impozitare, care este de 16 la sută, dar până în 2011 speră se o reducă la "măcar 14 la sută".

El a adăugat că tot în timpul mandatului său a reuşit scoaterea a două milioane de dosare din arhiva Securităţii pe care le-a dat CNSAS, în pofida "majorităţii nostalgice a parlamentarilor".

La mitingul electoral de la Timişoara participă liderul PDL, Emil Boc, şeful PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, şeful PDL Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, cel al PDL Arad, Gheorghe Falcă, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, Theodor Stolojan, Elena Udrea, Traian Ungureanu şi Monica Macovei.

Înainte de a urca pe scena unde a susţinut discursul, Băsescu a primit de la un preot o cruce de lemn.

Circa 15.000 de persoane s-au adunat, sâmbătă, în Parcul Rozelor din Timişoara, purtând fulare, şepci şi pelerine de ploaie portocalii.

În parc a fost adus şi un balon cu aer cald pe care scrie "Traian Băsescu este preşedintele nostru", iar oamenii au steaguri portocalii şi pancarte pe care scrie "Băse e cool", "Băse e cel mai tare" şi "Geoană nu fi supărat, că rămâi fără Senat".

La mitingul electoral de la Timişoara sunt oameni din patru judeţe, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici