Băsescu: Faceţi o greşeală dacă credeţi că un inculpat poate fi confruntat cu un şef de stat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Bruxelles, răspunzând unei întrebări referitoare la acuzaţiile lui Sorin Ovidiu Vîntu, că este o greşeală să se creadă că "un inculpat poate fi confruntat cu un şef de stat".

24 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Faceţi o greşeală dacă credeţi că un inculpat poate fi confruntat cu un şef de stat

Băsescu: Faceţi o greşeală dacă credeţi că un inculpat poate fi confruntat cu un şef de stat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Dacă dumneavoastră credeţi că un inculpat poate fi confruntat cu un şef de stat, cred că faceţi o greşeală", a spus Băsescu, potrivit unei înregistrări de la conferinţa de presă susţinută de Băsescu la Bruxelles, după Consiliul European, difuzată de Antena 3.

"Întrebaţi-l pe el dacă are vreo probă dacă spuneţi că a făcut nu ştiu ce afirmaţii. Nu mă întrebaţi pe mine ce vorbeşte un inculpat", a adăugat şeful statului.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a afirmat, miercuri, în instanţă, că Traian Băsescu i-a cerut sprijin mediatic la referendumul din 2007, pentru demiterea preşedintelui. De asemenea, el a susţinut că emisari ai lui Traian Băsescu i-au cerut să cedeze o parte din trustul său media, refuzul său ducând la declanşarea controalelor ANAF la Realiatatea TV şi, în final, la arestarea sa.

Vîntu l-a mai acuzat pe Băsescu că influenţează justiţia şi că face presiuni asupra magistraţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici