Video Băsescu: Îi mulţumesc lui Boc pentru curaj şi efort

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că modul cum a căzut Guvernul este democratic, şi că îi mulţumeşte lui Emil Boc pentru curajul şi efortul de care a dat dovadă în timpul mandatului.

40 afișări

"Acum, la pierderea spijinului politic de către guvernul condus de Emil Boc, aş dori să-i mulţumesc acestuia pentru curajul cu care a împins înainte reformele", a spus Băsescu.

Şeful statului a afirmat că, în ciuda criticilor primite, Boc şi-a dus mai departe "mandatul de om cinstit şi responsabil", amintind câteva din "realizările" Cabinetului Boc, între care adoptarea Codului civil, a celui penal sau a legii pensiilor, a salarizării unice sau a celei privind restructurarea unor agenţii - locuri destinate "clientelei politice" conform lui Băsescu.

"Pentru curajul cu care a condus Guvernul, doresc să-i mulţumesc public premierului Emil Boc pentru efortul destinat reformării României", a mai spus Băsescu.

El a spus că modul în care a căzut Guvernul este democratic şi constituţional.

"Aş aduce aminte cum a căzut Guvernul Roman sau cum Guvernul Radu Vasile", a spus Băsescu, menţionând că îi are în vedere, la acestă declaraţie, pe cei care vorbesc astăzi despre democraţie.

Băsescu a spus că Boc a suferit multe umilinţe din partea presei şi a politicienilor.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR a fost adoptată, marţi, cu 254 de voturi "pentru" şi 176 "împotrivă", potrivit anunţului oficial, iar Guvernul Boc se consideră demis, fiind prma dată în perioada postrevoluţionară când o astfel de moţiune trece în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici