Băsescu: Întâlnirea cu Orban are caracter privat. Nu se vor comunica concluziile

Preşedintele Traian Băsescu a precizat că întrevederea sa cu premierul Ungariei, Viktor Orban, este ”o întâlnire cu caracter privat”, dar în care se va discuta despre modul în care unii politicieni maghiari abordează probleme care ţin de Constituţia României.

258 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Întâlnirea cu Orban are caracter privat. Nu se vor comunica concluziile

Viktor Orban (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nu e o întâlnire oficială, e o întâlnire cu caracter privat. Ştiind că vine la Cluj, l-am invitat să vină şi la Bucureşti, ocazie cu care să discutăm evoluţiile legate de relaţia româno-maghiară, de modul cum unii politicieni maghiari abordează probleme care ţin de Constituţia României şi în general chiar riscuri cu privire la buna relaţie româno-maghiară”, a declarat preşedintele Băsescu despre întâlnirea cu Viktor Orban.

Preşedintele Băsescu a mai spus că ”nu va fi niciun comunicat după această întâlnire”.

Întâlnirea va avea loc vineri, la ora 18.00.

Întrevederea va avea loc în Cabinetul preşedintelui României.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a făcut joi şi vineri o vizită în judeţul Cluj. Între altele, el a vizitat o facultate a Universităţii private Sapientia, cu predare în limba maghiară, a participat la inaugurarea noii clădiri a Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca, unde va funcţiona o şcoală profesională, şi a vizitat o şcoală din satul Răscruci, înfiinţată de etnograful Kallos Zoltan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici