Băsescu, întrebat dacă promulgă legea pensiilor: E atributul Curţii Constituţionale să se pronunţe

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că este atributul Curţii Constituţionale să se pronunţe în privinţa legii pensiilor şi a precizat că nu s-a uitat la scandalul din Camera Deputaţilor pe această temă.

53 afișări
Imaginea articolului Băsescu, întrebat dacă promulgă legea pensiilor: E atributul Curţii Constituţionale să se pronunţe

Băsescu, întrebat dacă promulgă legea pensiilor: E atributul Curţii Constituţionale să se pronunţe (Imagine: Mediafax Foto)

"Este atributul Curţii Constituţionale să se pronunţe", a afirmat Băsescu, întrebat dacă va promulga legea pensiilor, având în vedere controversele legate de modul în care a fost adoptată.

Întrebat în legătură cu scandalul din Camera Deputaţilor privind votul la legea pensiilor, Băsescu a spus: "Nu m-am uitat la el".

"Mi-am pregătit discursul", a adăugat şeful statului.

Traian Băsescu a făcut aceste declaraţii înainte de a se adresa Parlamentului, afirmând, când a intrat în sala de şedinţă a Parlamentului că "ţara nu are nevoie de circ".

Camera Deputaţilor a respins, marţi, propunerea Biroului Permanent de reluare a votului final la Legea privind sistemul unitar de pensii publice. Conform anunţului făcut de preşedintele Camerei Roberta Anastase, s-au înregistrat 33 de voturi "pentru", 158 de voturi "împotrivă" şi 8 abţineri.

Opoziţia solicitase reluarea votului, apreciind că legea a fost adoptată prin fraudă, fiind înregistrate mai multe voturi decât numărul deputaţilor prezenţi în sală. Din acest motiv, PSD a depus, marţi, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi o plângere penală împotriva preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, şi a secretarului Sever Voinescu pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în declaraţii publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici