Băsescu la AP NATO: România nu a primit niciodată garanţii antirachetă de la nimeni

Elementele din scutul antirachetă care vor fi amplasate pe teritoriul României sunt defensive, a declarat, luni, la AP NATO, preşedintele Traian Băsescu, arătând că speculaţiile şi dorinţa unor de a le amplifica şi pune sub semnul întrebării bunăvoinţa României denotă lipsa de cooperare.

1055 afișări
Imaginea articolului Băsescu la AP NATO: România nu a primit niciodată garanţii antirachetă de la nimeni

Băsescu la AP NATO: România nu a primit niciodată garanţii antirachetă de la nimeni (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Vreau să subliniez că rachetele de pe teritoriul României sunt rachete defensive. Speculaţiile şi dorinţa unor de a le amplifica şi pune sub semnul întrebării bunăvoinţa României arată lipsă de cooperare", a declarat Traian Băsescu la Adunarea Parlamentară a NATO care se desfăşoară la Bucureşti.

El a mai spus că în ţara noastră va fi instalat un sistem defensiv şi că România nu a primit niciodată garanţii antirachetă de la nimeni şi are obligaţia să şi le asigure ea însăşi în parteneriate cu aliaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici