Băsescu le-a spus parlamentarilor PDL că trebuie să ia o decizie privind susţinerea Guvernului

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus parlamentarilor PDL, marţi, că trebuie să ia o decizie politică legată de susţinerea pe care o acordă, în continuare, Guvernului, iar premierul Emil Boc a declarat că va face ce îi cere partidul, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale.

39 afișări
Imaginea articolului Băsescu le-a spus parlamentarilor PDL că trebuie să ia o decizie privind susţinerea Guvernului

Băsescu le-a spus parlamentarilor PDL că trebuie să ia o decizie privind susţinerea Guvernului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, Traian Băsescu le-a spus parlamentarilor PDL că trebuie să ia o decizie politică referitoare la creditul acordat Guvernului şi la "formula în care vor să meargă mai departe". De asemenea, potrivit surselor, preşedintele i-a încurajat pe parlamentari "să comunice mai bine între ei".

El a subliniat că se apropie anul 2012, cu alegeri locale şi parlamentare. Traian Băsescu a menţionat că parlamentarii democrat-liberali trebuie să se gândească la posibile soluţii privind continuarea guvernării.

Traian Băsescu a prezentat şi concluziile discuţiilor avute cu lideri locali ai PDL, menţionând lipsa de susţinere a ideei unui premier tehnocrat.

De asemenea, potrivit surselor, deputatul Cristian Boureanu l-a întrebat pe Băsescu care ar fi variantele de premier independent în locul lui Boc, însă şeful statului nu a avansat niciun nume.

Sursele menţionate au mai arătat că Cezar Preda şi Cristian Boureanu i-au cerut lui Emil Boc să precizeze dacă vrea să rămână în continuare premier, iar acesta a răspuns că democrat-liberalii nu trebuie să se gândească la el "ca persoană fizică" şi că va face ce îi zice partidul, fiind pregătit să respecte deciziile formaţiunii.

Au existat parlamentari care au pledat, în timpul întâlnirii, pentru schimbarea Guvernului, în timp ce alţi deputaţi şi senatori PDL s-au pronunţat pentru păstrarea acestuia. Sursele au menţionat că unii parlamentari au fost de părere că decizia ar trebui să fie luată până la şedinţa de sâmbătă a CNC al PDL, şi nu trebuie aşteptat până la Congresul UDMR.

Unii parlamentari au precizat, pentru MEDIAFAX, că tabăra care îl susţine pe Vasile Blaga la şefia PDL ar fi dorit ca Emil Boc să renunţe acum la funcţia de premier, pentru ca fostul ministru de Interne "să obţină mai uşor conducerea partidului".

Preşedintele Băsescu s-a întâlnit, marţi, la Parlament, timp de două ore, cu parlamentarii PDL.

După plecarea şefului statului, întâlnirea de la Parlament a continuat. Preşedintele a declarat că a demarat consultări cu partidele şi grupurile aflate la putere cu privire la posibilităţile de relansare a încrederii în coaliţie şi în Guvern, menţionând că discuţiile pentru o soluţie finală în acest sens vor avansa după alegerile din UDMR. De asemenea, şeful statului a declarat, în legătură cu ideea unui premier independent, că aceasta poate fi o soluţie, menţionând însă că nu crede că în coaliţie va exista o susţinere în acest sens.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici