Băsescu: M-am dezamăgit şi pe mine prin soluţia politică din 2008

Preşedintele Băsescu a declarat, marţi seară, la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Paris, că s-a dezamăgit şi pe sine când a luat decizia de a susţine, în decembrie 2008, o alianţă între PDL şi PSD, spunând că a făcut aceasta pentru a asigura stabilitatea politică a României.

92 afișări
Imaginea articolului Băsescu: M-am dezamăgit şi pe mine prin soluţia politică din 2008

Preşedintele Traian Băsescu a fost primit, luni, cu onoruri militare, la Palatul Elysee, de către preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mulţi dintre dumneavoastră aţi susţinut o altă soluţie decât cea de stânga. Cred că, prin soluţia politică pe care am găsit-o în luna decembrie, pe mulţi dintre dumneavoastră v-am dezamăgit. Să ştiţi că m-am dezamăgit şi pe mine însumi", le-a spus Traian Băsescu membrilor comunităţii româneşti din Paris.

El a adăugat că, dincolo de a se dezamăgi, avea obligaţia să garanteze României o soluţie stabilă.

"Într-o perioadă care se prefigura de criză, aş fi putut, dintr-o voinţă politică care să-mi respecte toate abordările trecute, aş fi putut fi un preşedinte care să îşi împingă ţara într-o situaţie de instabilitate politică pentru a-şi reaspecta nişte crezuri", a spus Băsescu.

"Am preferat să sacrific crezurile mele, decât să sacrific România împingând-o în instabilitate politică. Pentru asta pot fi judecat, pot fi apreciat, dar important e ca România să aibă stabilitate", a conchis şeful statului.

După ce Băsescu şi-a încheiat discursul, la întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii româneşti, care a avut loc la Ambasada României la Paris, unii dintre participanţi l-au criticat pentru soluţia adoptată la formarea Guvernului Boc.

"Dacă puteam, băgam şi PNL şi UDMR", a fost replica lui Traian Băsescu.

O altă persoană i-a spus şefului statului că "prezenţa PSD la guvernare nu face decât să adânceacă şi mai mult criza".

"Am vrut să-i aduc pe toţi la guvernare, dar n-am putut. (…) Doamnă, să vedem, dar să scăpăm de criza asta. Să scap de criza asta", a mai afirmat Băsescu.

Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Paris, Gabriel Pecheanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici