Băsescu: Ministerele Finanţelor şi Internelor nu s-au restructurat, de la anul trebuie să o facă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că spre deosebire de alte instituţii, ministerele Finanţelor şi Internelor nu s-au restructurat, menţionând că de la anul trebuie să aibă loc acest proces.

36 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ministerele Finanţelor şi Internelor nu s-au restructurat, de la anul trebuie să o facă

Băsescu: Ministerele Finanţelor şi Internelor nu s-au restructurat, de la anul trebuie să o facă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a menţionat că sunt domenii unde este nevoie de personal în plus, cum ar fi cel al sănătăţii.

Băsescu a adăugat că sunt condiţii obiective pentru care, încă, nu s-au declanşat aceste procese la cele două ministere. Preşedintele a adăugat că acestea trebuie declanşate încă din această lună, iar implementarea să aibă loc în primele două-trei luni ale anului 2011.

Preşedintele a mai spus că, în timp ce la alte instituţii s-a produs o restructurare şi numărul de angajaţi a fost pus în concordanţă cu nevoile reale, la ministerele Finanţelor şi Internelor acest lucru nu s-a produs.

De asemenea, şeful statului a explicat că sectoarele care încă au personal excedentar vor fi analizate sector cu sector. Băsescu a menţionat că acolo unde încă există personal excedentar, vor trebui disponibilizaţi salariaţii.

"Deci, la asta se referă, şi nu se va mai merge 25% în toate instituţiile, cum a fost anul acesta, ci se va identifica fiecare zonă care are excedent de personal", a precizat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici