Băsescu, mulţumiri pentru reacţia imediată a SUA de descurajare a Rusiei să redevină URSS

Preşedintele Traian Băsescu i-a mulţumit, miercuri, vicepreşedintelui Joe Biden pentru reacţia imediată a SUA la momentul declanşării conflictului din Ucraina şi anexării ilegale a Crimeei, de descurajare a apetitului Rusiei de a redeveni Uniunea Sovietică.

426 afișări
Imaginea articolului Băsescu, mulţumiri pentru reacţia imediată a SUA de descurajare a Rusiei să redevină URSS

Băsescu, mulţumiri pentru reacţia imediată a SUA de descurajare a Rusiei să redevină URSS (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

”În discuţii am mulţumit vicepreşedintelui Biden pentru reacţia imediată pe care au avut-o Statele Unite la momentul declanşării conflictului din Ucraina şi anexării ilegale a Crimeei, prin suplimentarea de forţe aeriene, navale şi terestre care să fie gata să participe la orice fel de misiune, în mod deosebit la cea de descurajare a apetitului Rusiei de a redeveni Uniunea Sovietică”, a afirmat Traian Băsescu în declaraţia comună cu vicepreşedintele SUA.

Preşedintele Băsescu a subliniat că acest lucru este o reconfirmare şi o probă a faptului că SUA îşi respectă cuvântul.

”De aceea probabil şi exigenţa SUA în relaţia cu România, ca şi noi să ne respectăm cuvântul şi să realizăm statul de drept”, a continuat şeful statului.

Preşedintele a precizat că a discutat cu Joe Biden şi despre vulnerabilităţile create la Marea Neagră şi tematica viitorului summit NATO.

Şeful statului a spus că a fost analizată ”o mare vulnerabilitate a regiunii”, şi anume ”dependanţa energetică exagerată de gazele din Federaţia Rusă”.

”Afirm că, după intrarea României în NATO şi UE, Parteneriatul Strategic pentru secolul 21 cu SUA este pentru noi a treia realizare politică de după Revoluţie. Salutăm angajamentul ferm al SUA pentru articolul 5 al Tratatului”, a mai spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici