Băsescu nu comentează declaraţiile lui Tăriceanu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Fieni (Dâmboviţa) că nu comentează declaraţiile premierului Călin Popescu Tăriceanu în privinţa majorării salariilor profesorilor, conform cărora aplicarea acestei decizii va avea un efect catastrofal asupra economiei.

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu nu comentează declaraţiile lui Tăriceanu

Băsescu nu comentează declaraţiile lui Tăriceanu (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu comentez declaraţii", a afirmat Băsescu răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor în legătură cu acest subiect.

De altfel, în cursul zilei, la Carei, preşedintele, care s-a întreţinut cu publicul prezent la manifestările de Ziua Armatei Române, a răspuns rugăminţii unui copil de a comenta declaraţiile lui Tăriceanu: "Uite un viitor jurnalist".

În adunarea de la Carei, s-au aflat şi câţiva profesori, care i-au mulţumit preşedintelui că a promulgat majorarea salariilor pentru această categorie profesională.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut, vineri seară, politicienilor şi liderilor sindicali să înţeleagă că majorarea cu 50% a salariilor profesorilor va avea un efect catastrofal asupra economiei şi a arătat că România nu îşi poate permite aplicarea unei astfel de măsuri iresponsabile.

Premierul a declarat din nou că nu va permite aplicarea unei astfel de majorări salariale.

El a arătat că România este în faţa unei alegeri decisive pentru viitor, respectiv fie să aleagă drumul spre creştere economică şi prosperitate, fie să opteze pentru o majorare salarială iresponsabilă şi politici de stânga "care vor îngenunchea România".

"Regret să constat că unii politicieni au decis ca România să meargă pe drumul de instabilitate politică şi criză. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate în ceea ce priveşte creşterea salariilor, nu numai pentru profesori, ci în general. Toţi, de la politicieni la lideri de sindicat, trebuie să înţeleagă că o astfel de măsură este catastrofală pentru economia românească, lucru agravat de uriaşa criză economică şi financiară mondială care ar putea afecta economia României", a spus Tăriceanu.

El a citat din declaraţiile anterioare ale preşedintelui Traian Băsescu, care critica Guvernul pentru că a folosit mulţi bani din bugetul Ministerului Educaţiei pentru salarii şi nu pe investiţii în modernizarea de şcoli şi atenţiona că actuala criză financiară globală va avea efecte grave dacă politica economică nu este una prudentă.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că a promulgat legea de mărire cu 50% a salariilor din educaţie, de la 1 octombrie. Şeful statului a spus că legea respectă criteriile de constituţionalitate şi consideră oportună promulgarea acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici