Băsescu: Nu este exclus să apară şi alte focare de criză la nivel mondial

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, după reuniunea informală a şefilor de stat şi de guvern, că nu este exclus să apară şi alte focare de criză, la nivel mondial, după SUA şi UE, dimensiunile crizei financiare generând riscul unei crize economice globale.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu este exclus să apară şi alte focare de criză la nivel mondial

Băsescu: Nu este exclus să apară şi alte focare de criză la nivel mondial

Băsescu a arătat că, la nivel internaţional, criza financiară, prin dimensiune, a ajuns şi criză economică.

"Este clar faptul şi asumat că dimensiunile crizei financiare au generat riscul unei crize economice globale. Este posibil ca în perioada următoare să apară şi alte focare de criză. Deocamdată criza a afectat SUA şi UE, dar nu este exclus să apară şi alte focare de criză", a spus şeful statului.

El a menţionat că, din păcate, resursele financiare ale instituţiilor financiare, gen FMI şi Banca Mondială, nu sunt suficiente în cazul altor focare de criză.

Referindu-se la concluziile reuniunii de la Bruxelles, Băsescu a menţionat că "toate delegaţiile statelor participante au susţinut că UE a dovedit responsabilitate, unitate şi capacitate de coordonare în criza financiară mondială.

"UE îşi asumă deschis, şi este o afirmaţie pe care o fac cu responsabilitate, vocaţia de lider în economia mondială", a menţionat şeful statului.

Băsescu a mai spus că una dintre deciziile reuniunii a fost că s-a decis "creşterea plafonului de intervenţie a UE, de la 12 miliarde la 25 de miliarde de euro".

Şeful statului a declarat că reuniunea informală a şefilor de stat şi Guvern de la Bruxelles nu a vizat concluzii scrise, ci doar clarificarea unor orientări, clarificarea unui mandat pentru preşedinţia UE, la Summit-ul G 20, care va avea loc pe 15 noiembrie, la Washington.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici