Băsescu: Nu pot spune mai mult decât spune Constituţia

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Rădăuţi-Prut, în judeţul Botoşani, referindu-se la proiectul potrivit căruia procurorii şefi ar urma să fie numiţi de plenul CSM, şi nu de şeful statului, că nu poate spune mai mult decât ceea ce spune Constituţia României.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu pot spune mai mult decât spune Constituţia

Băsescu: Nu pot spune mai mult decât spune Constituţia

Aflat, joi, la Rădăuţi-Prut, în judeţul Botoşani, pentru a vedea care este situaţia după inundaţiile din luna iulie, Traian Băsescu a fost întrebat de ziarişti ce părere are despre amendamentul la Legea 303/2004, prin care procurorii şefi ai DNA, DIICOT şi Parchetului ICCJ nu mai sunt numiţi de şeful statului, ci de plenul CSM, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Secţiei de procurori a CSM.

Traian Băsescu a răspuns scurt: "Eu nu pot să spun mai mult decât ceea ce spune Constituţia României", după care a plecat.

Comisia juridică a Senatului a adoptat, joi, un amendament la Legea 303/2004, prin care procurorii şefi ai DNA, DIICOT şi Parchetului ICCJ nu mai sunt numiţi de şeful statului, ci de plenul CSM, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Secţiei de procurori a CSM.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că i se pare normal ca ministrul Justiţiei să facă propunerile de şefi ai DNA, DIICOT şi PICCJ, pentru că Ministerul Public funcţionează sub autoritatea Ministerului Justiţiei.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici