Băsescu: Nu putem intra într-un derapaj de instabilitate politică pentru o întâmplare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi la RRA, că, deşi în mod categoric fiecare partid are obiective legate de Legea educaţiei, nu se poate intra " într-un derapaj de instabilitate politică pentru o întâmplare".

12 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu putem intra într-un derapaj de instabilitate politică pentru o întâmplare

Băsescu: Nu putem intra într-un derapaj de instabilitate politică pentru o întâmplare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele a apreciat la RRA că este vorba despre "un test de anduranţă" pentru coaliţie, dar s-a declarat încrezător că acesta va fi depăşit.

"Aici venim din nou în chestiunea de responsabilitate. Sigur că sunt obiective pe care orice partid le are legat de Legea educaţiei, o lege fundamentală pentru viitorul României. Dar nu cred că putem intra într-un derapaj de instabilitate politică pentru o întâmplare. Trebuie găsite alte forme de a continua încercarea de a da României o lege modernă a sistemului de educaţie", a spus preşedintele.

El a adăugat că doreşte să revină la o formulă care "îi enervează pe unii", respectiv aceea a interesului naţional.

"În momentul de faţă, interesul naţional este să avem stabilitate şi să reuşim să îndeplinim obligaţiile pe care ni le-am asumat pentru ca România să tragă tranşa următoare de la Fond şi de la UE. Altfel, pe de-o parte, avem probleme interne, vom avea probleme în a plăti salariile şi pensiile în luna ianuarie. Pe de altă parte, o nerespectare a angajamentelor cu Fondul şi UE înseamnă o depreciere a credibilităţii României, ceea ce înseamnă că vom putea împrumuta bani cu dobânzi tot mai mari şi pe termene tot mai scurte", a mai spus preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici