Băsescu: O greşeală a mandatului meu - oarecare lipsă de tact cu Guvernul Tăriceanu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Naţional TV, că a făcut "destule greşeli" în mandatul său, dintre care o parte "extrem de importante", el menţionând printre greşeli inclusiv "o oarecare lipsă de tact în relaţia cu Guvernul Tăriceanu".

25 afișări
Imaginea articolului Băsescu: O greşeală a mandatului meu - oarecare lipsă de tact cu Guvernul Tăriceanu

Băsescu: O greşeală a mandatului meu - oarecare lipsă de tact cu Guvernul Tăriceanu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Slavă Domnului, în acest mandat am făcut şi eu destule greşeli", a spus Băsescu, spunând că sunt multe greşeli, dintre care unele "extrem de importante".

Traian Băsescu a dat ca exemplu promulgarea legii salarizării profesorilor.

"Nimeni nu este interesat dacă preşedintele a avut o analiză corectă sau nu. Atunci se spunea că duduie economia, informaţia mea era că se cheltuise doar 3,8% din PIB, iar educaţia avea până la 6% şi iată că sub această informaţie se ascundea deja o criză instalată, dar despre care nu vorbea nimeni", a spus Băsescu.

Cea de-a doua greşeală a mandatului menţionată de Traian Băsescu a fost anunţul că va demisiona în cinci minute de la suspendare.

"A doua zi am aflat că se pregătea OUG pentru a se interzice unui preşedinte care a demisionat să mai candideze în alegeri. Asta m-a făcut să revin. Cine m-a pus să mă grăbesc? De ce nu m-am gândit că putea să apară şi astfel de ipoteză", a spus el.

"Şi mai găsim ... Poate chiar o oarecare lipsă de tact în relaţia cu Guvernul Tăriceanu", a spus Băsescu.

Întrebat despre retragerea PSD de la guvernare, şeful statului a spus că nu are "sentimentul trădării".

"A fost un calcul politic. Au hotărât să iasă de la guvernare, ceea ce s-ar putea să fi fost o soluţie bună pentru partid, dar o soluţie dramatică pentru România, pentru că a urmat moţiunea de cenzură, căderea Guvernului, al doilea Guvern respins...", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici