Băsescu: O participare consistentă la vot ar da posibilitatea ca ţara să aibă un preşedinte puternic

Traian Băsescu i-a îndemnat, vineri, pe alegători să se prezinte în număr cât mai mare la scrutinul de duminică, pentru ca România să aibă un preşedinte legitim, puternic, implicat şi a acuzat campania murdară la care a fost supus.

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu: O participare consistentă la vot ar da posibilitatea ca ţara să aibă un preşedinte puternic

Băsescu: O participare consistentă la vot ar da posibilitatea ca ţara să aibă un preşedinte puternic (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Esenţa acestei campanii rămâne ziua de 6 decembrie. Indiferent care a fost desfăşurarea campaniei, concluziile se vor trage pe 6 decembrie. Îi rog pe români să nu ezite în a-şi exercita dreptul garantat de Constituţie de a participa la vot. O participare consistentă a românilor la vot ar da posibilitatea ca ţara să aibă un preşedinte legitim, un preşedinte puternic, un preşedinte care, sigur, va rămâne implicat, un preşedinte, dacă vreţi, jucător, nu un preşedinte jucărie", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că "preşedintele jucărie" este o mare problemă.

"Trebuie să ne ferim de ea. România are nevoie la Cotroceni de un preşedinte ales pentru români, nu de un preşedinte pe care să-l tragă de sfori şi Vântu şi Patriciu şi Voiculescu şi Hrebenciuc şi Vanghelie, să nu mai ştie care e sfoara la care să răspundă prima", a adăugat Băsescu.

El a mai spus că, la 6 decembrie, românii vor avea două opţiuni.

"Prima opţiune este Mircea Geoană, PSD, Ion Iliescu. Asta înseamnă România care se întoarce la liniştea din perioada lui Ion Iliescu, caracterizată de marile fraude din privatizare, precum şi de crearea şi patronarea tutelară a unui sistem ticăloşit. Cealaltă opţiune poate fi Traian Băsescu. Aceasta ar fi opţiunea prin care românii au garantată voinţa preşedintelui de a reforma ţara, de a reforma clasa politică, de a duce România înmainte într-un prioces de modernizare extrem de necesar", a arătat actualul şef de stat.

De asemenea, el a acuzat campania murdară la care a fost supus.

"Această campanie a fost caracterizată şi prin aşa numita campanie murdară. Nimeni nu poate acuza că am desfăşurat o campanie murdară la adresa contracandidatului meu. În schimb, în ceea ce mă priveşte, s-a recurs la filme trucate care mă înfăţişau lovind cu pumnul un copil, s-au făcut afirmaţii neadevărate, denigratoare, că aş fi lovit un copil cu pumnul în plex, s-au lansat idei de genul violurilor şi, sigur, inclusiv soţia mea a fost subiect de campanie în argumentele unor oameni lipsiţi de orice fel de demnitate şi care susţineau, nici mai mult, nici mai puţin, că mi-am lovit soţia, că avem o viaţă extrem de zbuciumată, în condiţiile în care am o căsătorie care ţine de 33 de ani şi aş dori tuturor o căsătorie ca a mea", a afirmat Băsescu.

El a mai spus că Mircea Geoană nu poate reclama faptul că a fost supus unei campanii murdare, deoarece nimeni nu l-a pus să meargă, în miez de noapte, la Sorin Ovidiu Vântu.

"Am înţeles că s-a plâns ca s-a desfăşurat o campanie murdară împotriva sa. Nu am niciun fel de replică, pentru că nu ştiu care a fost actul de campanie murdară pe care l-ar fi desfăşurat staff-ul meu împotriva campaniei sale. Dacă dânsul consideră campanie murdară faptul că presa a aflat că dânsul s-a dus la Sorin Ovidiu Vântu, la miezul nopţii, să sporovăiască, să-şi împărtăşească despre riscul de a-l aduce pe Nicolae Popa în ţară, e altceva. Dar această campanie nu a fost făcută de mine, ci de el, că nu l-a pus nimeni să se ducă la miezul nopţii la Sorin Ovidiu Vântu", a menţionat el.

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a oferit o campanie pozitivă, în timp ce Traian Băsescu a recurs la intimidare, violenţă şi şantaj.

Geoană a mai spus că este convins că a fost în ultima perioadă ascultat şi urmărit, iar staff-ul său de campanie a fost monitorizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici