Băsescu: Părerea mea este că unificarea dreptei trebuie făcută înainte de europarlamentare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că el şi-a dorit ca unificarea dreptei să se facă înainte de europarlamentare, iar mai apoi să se desemneze un candidat la prezidenţiale.

207 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Părerea mea este că unificarea dreptei trebuie făcută înainte de europarlamentare

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat dacă unificarea dreptei se va face după europarlamentare, Traian Băsescu a spus că el a dorit ca această unificare să aibă loc acum şi a mărturisit că, în urmă cu trei săptămâni, l-a sunat Vasile Blaga, cu care s-a şi întâlnit ulterior să discute.

"Am întrebat care este subiectul şi mi-a zis: «Păi, ce facem cu dreapta» şi i-am spus părerea mea. Părerea mea este că unificarea trebuie făcută înainte de europarlamentare ( ..) pentru a se obţine un rezult apropiat de cel al PSD. În acelaşi timp, am dat varianta, pentru că am înţeles că era o consultare. Am spus, dacă nu se poate, Mişcarea Populară şi Forţa Civică ar trebui să facă o fuziune până atunci", a spus şeful statului la B1 Tv.

El a arătat că rezultatul acestei discuţii a fost că în săptămâna următoare aceste partide şi-au lansat candidat, într-o competiţie internă.

"A fost o neacceptare a variantei unificării dreptei. Asta e. S-a pus punct, dar am conştiinţa împăcată, am avut şansa să fiu întrebat şi, dacă am fost întrebat, am răspuns", a concluzionat preşedintele Băsescu.

Traian Băsescu a precizat şi care a fost viziunea sa în privinţa Fundaţiei Mişcării Populare.

"Eu aş vrea ca din Mişcarea Populară să facem un alt tip de construcţie. Eu ştiu bine construcţia PDL, nu o condamn, dar cred că au venit alte vremuri. Dacă despre Fundaţia Mişcarea Populară am considerat că am discutat de ea la timpul potrivit, nu a fost în mintea mea să se creeze foarte rapid şi Partidul Mişcarea Populară. Însă a fost, am înţeles eu, un vot în interiorul membrilor fundaţiei, în care majoritatea au optat să se creeze şi vehiculul politic. Acum, dacă s-a creat acest vehicul, trebuie să joace la europarlamentare. Eu proiectasem ca fundaţia să genereze un partid de alt tip, pentru alegerile din 2016", a comentat Traian Băsescu.

El a precizat că va susţine Mişcarea Populară, pentru că "fundamentele care s-au pus la acest partid sunt fundamente care vizează o funcţionare mult mai democratică a partidului".

Traian Băsescu a mai spus că o fundaţie poate fi făcută cu oameni apolitici, dar un partid, cum este Partidul Mişcarea Populară, trebuie făcut cu politicieni, aşa că "Mişcarea Populară va trebui să atragă politicieni care să intre în competiţie la europarlamentare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici