Băsescu: Pensiile nu se vor tăia sau impozita suplimentar. Nu se pune problema reducerii salariilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că pensiile nu se vor taia sau impozita suplimentar şi că nu se va pune problema reducerii salariilor în 2012, fiind stabilit acest lucru la întâlnirea de luni de la Palatul Cotroceni.

280 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Pensiile nu se vor tăia sau impozita suplimentar. Nu se pune problema reducerii salariilor

Băsescu: Pensiile nu se vor taia sau impozita suplimentar. Nu se pune problema reducerii salariilor (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

"Când mă refer la prudenţă, mă refer la necreşterea cheltuielilor. Ce pot spune cert la această oră, despre pensii, e că nu se vor tăia sau impozita suplimentar pensiile. În rest, e o chestiune pe care o analizează Ministerul de Finanţe, Guvernul. Deci nu se vor face reduceri", a spus preşedintele Băsescu.

El a precizat că aceasta s-a stabilit în discuţia de luni de la Palatul Cotroceni.

Ulterior, el s-a referit şi la faptul că nu se vor reduce salariile.

Întrebat dacă are în vedere o anumită ţintă pentru un deficit sub 3%, preşedintele a spus: "Nu, pentru că trebuie găsite soluţiile cu cel mai mic impact asupra populaţiei atunci când discutăm de reducerea deficitului de la 3% pe ESA la un 1,5-1,7... Undeva aici poate. Nu o luaţi ca fiind bătută în cuie. E o speranţă doar. Guvernul trebuie să analizeze unde sunt lucruri care pot fi explicate şi făcute. În niciun caz nu se pune problema reducerii de pensii sau de salarii".

La întâlnirea de la Cotroceni au participat premierul Emil Boc, membri ai Guvernului, oficiali ai BNR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici