Băsescu: Poate cea mai puternică criză prin care trece UE este cea a soluţiilor

Preşedintele Traian Băsescu susţine că, poate, cea mai puternică criză prin care trece Uniunea Europeană este criza soluţiilor, iar atât timp cât nu se stabilesc cauzele pentru care Europa capitalistă este în criză nu va fi găsită soluţia pentru ieşirea din aceasta.

34 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Poate cea mai puternică criză prin care trece UE este cea a soluţiilor

Băsescu: Poate cea mai puternică criză prin care trece UE este cea a soluţiilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"O spun din observaţie personală. A fost declanşată o criză financiară şi economică şi singurul lucru la care s-au gândit statele care tractează Uniunea Europeană a fost să turnăm bani în criză", a declarat Traian Băsescu, vineri, la Congresul Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România.

Preşedintele a spus că rezultatele se văd, şi anume faptul că criza nu a putut fi stinsă, ci, dimpotrivă, "criza îşi găseşte mijloace şi acţiuni mai perfide şi mai neprevăzute".

Potrivit preşedintelui, criza continuă şi nimeni nu poate să spună că s-a găsit soluţia pentru aceasta.

"Oare vor fi suficiente soluţiile de la nivel european să strângem banii într-un buget şi cine intră în criză să dăm bani ca să iasă? Răspunsul meu categoric este nu", a spus Băsescu.

Şeful statului a subliniat că, atât timp cât nu se identifică cauzele pentru care Europa capitalistă este în criză, nu se va găsi soluţia adevărată pentru ieşirea din aceasta.

În opinia acestuia, nu vor putea fi restabilite soliditatea UE şi identitatea acesteia până când Uniunea nu se va întoarce la valorile de bază, valorile creştin-democraţiei, şi anume restabilirea principiilor morale, solidaritate, echitate, justiţie socială. Băsescu a spus că acestea sunt valori asupra cărora UDMR şi PDL vor să revină şi că acesta este drumul pentru viitorul României.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, vineri dimineaţă, în staţiunea Covasna, la cel de-al treilea Congres al Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România - platformă a UDMR, spunând că prezenţa sa este o dovadă de respect pentru partenerul de guvernare.

Traian Băsescu a declarat corespondentului MEDIAFAX că prezenţa sa în Covasna este, în primul rând, o dovadă de respect pentru partenerul de guvernare, pentru că el are un parteneriat cu Guvernul.

"În al doilea rând, este respectul pentru Mişcarea Creştin-Democrată Maghiară, având în vedere că suntem în aceeaşi familie eruopeană PPE", a afirmat Băsescu.

Întrebat de ce nu a venit în ultima perioadă în Covasna, Băsescu a spus : "Nu am avut timp, pentru că este criză".

Congresul a început cu discursurile invitaţilor şi cu raportul conducerilor organizaţiilor teritoriale. În cadrul Congresului se vor face propuneri pentru schimbarea regulamentului şi programului Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România. Totodată, urmează să fie desemnaţi participanţii la Congresul UDMR din luna februarie a anului viitor. În final, va avea loc o ceremonie în cadrul căreia vor fi decernate diplome de merit. De asemenea, va fi aleasă conducerea.

Preşedintele Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România este în prezent Kelemen Kalman.

Din partea conducerii centrale a UDMR la congres participă Kelemen Hunor, ministru al Culturii, Eckstein Kovacs-Peter, consilier prezidenţial, şi prefectul Gorgy, Ervin, autorităţi locale şi judeţene.

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat ultima dată judeţul Covasna în luna februarie, când s-a întâlnit, în staţiunea Covasna, cu primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene din Harghita şi Covasna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici