Băsescu precizează că nu s-a implicat în împărţirea funcţiilor din Senat

Preşedintele Traian Băsescu precizează că nu au existat niciun fel de contacte între el şi vreun lider politic sau vreun partid politic, inclusiv PDL, pe tema funcţiilor din Senat şi face apel la partide să nu îl implice în "campania electorală prematură".

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu precizează că nu s-a implicat în împărţirea funcţiilor din Senat

Băsescu precizează că nu s-a implicat în împărţirea funcţiilor din Senat (Imagine: Mediafax Foto)

"Preşedintele României, Traian Băsescu, face un apel la partidele politice să nu încerce să îl implice pe şeful statului în campania electorală prematură care se conturează în aceste zile. Pentru a pune capăt acţiunii de intoxicare a opiniei publice lansată marţi de membri ai unor partide politice, preşedintele României precizează că nu au existat niciun fel de contacte între domnia sa şi vreun lider politic sau vreun partid politic, inclusiv PDL, pe tema alocării de funcţii în Senatul României", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Preşedintele încurajează partidele politice să îşi axeze campania electorală pe confruntarea soluţiilor propuse pentru rezolvarea problemelor reale cu care se confruntă cetăţenii şi nu pe dezinformarea acestora.

Marţi, PDL a decis să cedeze PRM o funcţie de vicepreşedinte al Senatului, post care urmează să fie ocupat de Corneliu Vadim Tudor. În schimbul funcţiei de vicepreşedinte al Senatului, PDL va primi de la PRM câte un post de secretar al Camerei Deputaţilor şi Senatului şi preşedinţia Comisiei economice a Senatului.

Liderul grupului PC din Senat, Sabin Cutaş, a declarat, marţi, că protocolul dintre PDL şi PRM asupra împărţirii unor funcţii în Biroul Permanent al Senatului arată că între "liderul informal" al PDL, Traian Băsescu, şi cel al PRM, s-a produs o apropiere.

Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, a declarat, marţi, că PDL a încheiat înţelegerea cu PRM pentru că nu are oameni să pună în funcţiile importante şi "a făcut un troc cu PRM", cu acordul lui Traian Băsescu.

PC a cerut, luni, Biroului Permanent al Senatului, ca funcţia de vicepreşedinte al Senatului, ocupată în prezent de liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, să fie deţinută în această sesiune parlamentară de Corneliu Pascu, denunţând, astfel, înţelegerea pe care o avea cu PRM.

În replică, preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat că solicitarea PC de denunţare a acordului încheiat cu partidul său şi de a primi funcţia de vicepreşedinte al Senatului "este un demers ridicol", iar conservatorii "sunt nişte imbecili".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici