Băsescu: Presa nu este o putere în societate dacă participă la reglarea de conturi între politicieni

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la un eveniment al Camerei de Comerţ Americane, că presa nu este o putere în societate dacă participă la reglarea de conturi între politicieni, ci numai dacă face critică socială pornind de la acţiunea efectivă a statului.

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Presa nu este o putere în societate dacă participă la reglarea de conturi între politicieni

Băsescu: Presa nu este o putere în societate dacă participă la reglarea de conturi între politicieni

Băsescu a spus că viziunea sa despre stat include în primul rând datoria de transparenţă a acestuia, astfel încât cetăţenii să poată şti ce face statul în fiecare moment.

"În această privinţă, presa are un rol major. Sigur, noi vedem în primul rând presa în rolul său de instanţă critică. Această critică nu poate fi utilă decât dacă este bazată pe o descriere corectă a acţiunii statului. Presa nu este o putere în societate dacă participă la reglarea de conturi între politicieni, ci numai dacă ea face critică socială pornind de la acţiunea efectivă a statului. Ştiu că acesta nu este un mesaj foarte popular pentru jurnalişti, dar datoria de transparenţă a statului nu poate fi realizată dacă presa o blochează înfăţişând cetăţeanului orice altceva în afara felului în care ţara este guvernată", a spus Băsescu.

El a felicitat membrii "Am - Cham" pentru faptul că se preocupă de viitorul României. În opinia preşedintelui, acest lucru "nu este foarte apreciat la noi", fiind preferate mai degrabă invocările demagogice ale viitorului în care totul arată minunat, dar este "dezlânat şi irealizabil".

La nivelul societăţii nu există o viziune despre România, ci mai multe viziuni, unele concordante şi unele aflate în conflict, a apreciat Băsescu.

"Dacă partidele noastre ar fi mai solide, ele ar trebui să vadă în ce fel pot fi corelate asemenea viziuni.Ca să facă aşa ceva, partidele ar trebui să fie aproape de cetăţeni, să-i asculte, să le sintetizeze opiniile, pentru a le face apoi accesibile tuturor prin prisma diverselor sensibilităţi politice", a adăugat şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, marţi, la Conferinţa "Our vision on Romania" organizată de Camera de Comerţ Americană din România.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici