Băsescu: Preşedintele care va fi ales va reuşi să polarizeze o majoritate în Parlament

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la GDS, că, după alegerile din noiembrie, noul şef al statului va reuşi să polarizeze o majoritate pentru formarea unui Guvern.

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Preşedintele care va fi ales va reuşi să polarizeze o majoritate în Parlament

Băsescu: Preşedintele care va fi ales va reuşi să polarizeze o majoritate în Parlament (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El a menţionat că, după prezidenţiale, se va degaja o majoritate şi s-a arătat convins că preşedintele nou ales va reuşi să polarizeze o majoritate.

Băsescu a menţionat că nu regretă coaliţia PDL-PSD şi că la momentul formării acesteia a discutat cu Mircea Geoană, Ilie Sârbu şi Miron Mitrea, care păreau atunci că deţin controlul în PSD. Şeful statului a spus că nu a discutat, la acel moment, cu Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc sau Marian Vanghelie, dar a opinat că aceştia au preluat apoi controlul în acest partid.

El a mai afirmat că nimeni nu poate spune că preşedintele Băsescu a lansat, în primul mandat, scandaluri gratuite.

Băsescu a spus că scandalurile au fost create după ce el a condamnat crimele comunismului, a ordonant predarea a două milioane de dosare din arhiva Securităţii, când a criticat Guvernul pentru situaţia de la primele inundaţii, când a solicitat reformarea clasei politice.

"Am avut reacţii la jigniri, dar foarte rare", a spus Băsescu.

"Putem să lăsăm lucrurile să meargă înainte, să evolueze cum vrea majoritatea de la Grivco sau putem să încerăm să impunem, chiar dacă nu suntem majoritari, nişte principii", a spus Băsescu.

El a mai spus că niciodată nu se va împăca cu oameni politici sau cu patroni de media precum Dinu Patriciu şi Sorin Ovidiu Vântu.

"Eu mă pot împăca cu clasa politică în această noapte, dacă le dau ce vor. De fapt, clasa politică nu este împotriva mea, ci împotriva reformelor", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici