Băsescu: Realităţile din Osetia de Sud pot fi uşor repetate în Transnistria

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la întâlnirea cu diplomaţii români, că nu se poate spune că există în acest moment o perspectivă certă de calmare a situaţiei din zona Mării Negre, realităţile din Osetia de Sud putând uşor fi repetate în Transnistria.

15 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Realităţile din Osetia de Sud pot fi uşor repetate în Transnistria

Băsescu: Realităţile din Osetia de Sud pot fi uşor repetate în Transnistria (Imagine: Mediafax Foto)

"În ceea ce priveşte Marea Neagră, evoluţiile din ultima perioadă ne-au alertat pentru că previziunile noastre s-au confirmat. Şi n-aş spune că în momentul de faţă avem o perspectivă certă de calmare a situaţiei, realităţile din Osetia de Sud putând uşor fi repetate chiar în frontiera noastră, în Transnistria. Din acest motiv am dat o atenţie deosebită evenimentelor din Caucaz, din Osetia de Sud, din Abhazia, Georgia, în ansamblul lor", a spus Băsescu.

El a adăugat că, potrivit analizei făcute de partea română, ţările din organizaţiile din care România face parte trebuie să acorde o atenţie deosebită situaţiei din zonă, "măcar post-eveniment".

"Dacă nu a existat capacitatea de a preveni, măcar post-eveniment trebuie dată o atenţie deosebită regiunii în ansamblul ei", a spus Băsescu.

Preşedintele a menţionat că Republica Azerbaidjan trebuie să fie menţinută într-o poziţie deschisă faţă de proiectele alternative privind aprovizionarea cu energie a Uniunii Europene şi trebuie să beneficieze de o atenţie egală cu aceea de care beneficiază în prezent Georgia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici