Băsescu: Regret că am trimis la reexaminare Legea pensiilor, Parlamentul s-a dat în stambă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la BNR, că regretă că a trimis Legea pensiilor pentru reexaminare, pentru că a dat Parlamentului "ocazia să se de din nou în stambă, să se arate iresponsabil".

26 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Regret că am trimis la reexaminare Legea pensiilor, Parlamentul s-a dat în stambă

Băsescu: Regret că am trimis la reexaminare Legea pensiilor, Parlamentul s-a dat în stambă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Privind Legea pensiilor, şi pun acest exemplu sub emblema «iresponsabilitate». Se ivise un mare conflict politic pe tema modului cum Legea pensiilor a trecut prin Camera Deputaţilor. Am căutat un articol în interiorul legii care să-mi dea ocazia să trimit legea la Parlament, spre satisfacţia tuturor partidelor şi pe un subiect legat de voinţa tuturor partidelor şi am găsit acel articol care viza vârsta de pensionare. Ca să vedeţi iresponsabilitatea, după toate deciziile Curţii Constituţionale, nu putea face obiect de dezbatere decât acel articol. Sigur că au fost luate legile integral la pieptănat articol cu articol pentru a se întârzia. S-a creat un lucru extrem de neplăcut, pentru că atunci când a venit FMI m-a întrebat: «Domnule preşedinte, era obiectiv de tranşă, de ce am mai trimis-o înapoi?». Am dat o explicaţie, exact cea care a fost, trebuia să fie un consens politic", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că regretă faptul că a dat Parlamentului "ocazia să se dea din nou în stambă, să se arate iresponsabil".

"Eu am spus, este un singur articol care trebuie analizat, va trece foarte repede şi o voi promulga, dar rezolvăm o problemă politică, rezultatul l-aţi văzut şi este clar că nu poţi să ai încredere ca şef al statului în ceea ce se întâmplă cu o lege, fie ea şi foarte urgentă, atunci când o trimiţi la Parlament. Demagogia este deasupra interesului naţional pentru mulţi politicieni", a conchis şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici