Băsescu: Remarca doamnei Nuland include şi România. Corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că remarca Victoriei Nuland vizează inclusiv România, menţionând că îl îngrijorează respingerea de către clasa politică a semnalului extrem de puternic legat de corupţie, semnal care acum nu mai vine de la preşedintele României.

1248 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Remarca doamnei Nuland include şi România. Corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

DECLARAŢIILE PREŞEDINTELUI:

  • Întâlnirea cu Viktor Orban nu este oficială, ci are caracter privat. L-am invitat la Bucureşti să discutăm evoluţii legate de relaţia româno-maghiară, de modul cum unii politicieni maghiari abordează probleme care ţin de Constituţia României şi chiar riscuri cu privire la buna relaţie româno-maghiară. Nu va fi niciun comunicat după întâlnire.

  • Legat de solicitarea ministrului Justiţiei legat de 5 foşti miniştri legat de dosarul Microsoft: Am cerut ministrului Justiţiei şi l-am informat pe procurorul general începerea urmăririi penale pentru Adriana Ţicău, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Nicolae Tănăsescu.

  • Aceşti oameni nu au nicio calitate în acest moment. Doar în urma anchetei procurorii pot să le dea o calitate sau alta. În acest moment sunt egali cu Victor Ponta. Din punctul meu de vedere ancheta poate să continue şi orice întârziere a Parlamentului este dăunătoare.

  • Referitor la ce a declarat doamna Nuland: Observ o abordare extrem de necinstită şi care ne face rău a oamenilor politici de la Ponta la parlamentari obişnuiţi sau la oameni obişnuiţi. Remarca doamnei Nuland include şi România. Corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Celor care nu se regăsesc în declaraţie le-aş aduce aminte că doamna Nuland vorbeşte de Parlamente care împiedică justiţia.

  • Cine trebuie să îi spună lui Victor Ponta că sunt parlamentari care au fost declaraţi incompatibili prin hotărâri definive şi ei sunt încă în Parlament? Să ştie şi domnul Ponta şi domnul Iohannis. Lucrurile acestea se văd.

  • Un element extrem de rău primit de toate cancelariile este rectificarea bugetară. A fost semnalul discreditării tuturor semnalelor noastre că avem nevoie de prezenţă NATO. Foarte multe cancelarii s-au întrebat cât de serioşi suntem când spunem că avem nevoie de aliaţi pentru a consolida flancul estic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici