Băsescu: Reorganizarea României va fi stabilită de majorităţi parlamentare, nu de minorităţi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR 1, că planul de reorganizare a României va fi stabilit de majorităţi parlamentare, nu de minorităţi şi că nu este partizanul concentrării într-o regiune a unei minorităţi.

796 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Reorganizarea României va fi stabilită de majorităţi parlamentare, nu de minorităţi

Băsescu: Reorganizarea României va fi stabilită de majorităţi parlamentare, nu de minorităţi (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

"Planul de reorganizare a României va fi stabilit de majorităţi parlamentare, nu de minorităţi. Nu sunt partizanul concentrării într-o regiune a unei minorităţi. Până la urmă, discuţiile trebuie începute. Nimeni nu va putea trece o astfel de lege în forma pe care o vrea Băsescu, pe care o vrea Emil Boc sau în forma pe care o vreţi dumneavoastră sau Marko Bela. Va trece în forma pe care o va vota Parlamentul", a declarat Traian Băsescu la TVR1.

El a mai spus că nu crede că există vreo poziţie antinaţională a UDMR.

"Au fost poziţii care vizau interesele minorităţii. Dar o împărţire administrativă este o chestiune de interes naţional", a mai spus şeful statului.

Preşedintele Băsescu a declarat, joi, la o conferinţă organizată de "Ziarul Financiar", că speră ca în 2012 să fie adoptată o soluţie pentru reorganizarea administrativă a ţării, întrucât acum nu poate fi stimulată dezvoltarea, din cauză că se iau decizii pe suprafeţe mult prea mici, judeţele.

Şeful statului a menţionat că el va insista pe această temă în discuţiile cu partidele politice.

"Avem decizii pe suprafeţe mult prea mici, judeţele, şi avem decizii extrem de greu de negociat. Un judeţ vrea drum de la sud la nord, alt judeţ vrea de la est la vest, pentru că acolo, pe Valea Trotuşului, sunt primarii lor", a explicat Traian Băsescu.

Preşedintele a precizat, însă, că actuala organizare administrativă este foarte susţinută de populaţie. El a adăugat că este greu să te duci într-un oraş reşedinţă de judeţ şi să le spui localnicilor că rămâne "municipiul X", dar nu va mai fi capitala viitoarei regiuni.

Şeful statului a susţinut că trebuie explicate populaţiei avantajele reorganizării administrative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici