Băsescu respinge mediatizările gen "e vremea clanurilor în România"

Şeful statului a declarat, joi, că un raport bun al Comisiei Europene în vară crează premisa pentru ridicarea monitorizării pe justiţie, însă a precizat că dacă incidente în care doi oameni se bat sunt monitorizate sub modul "e vremea clanurilor", atunci România va avea o problemă.

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu respinge mediatizările gen "e vremea clanurilor în România"

Băsescu respinge mediatizările gen "e vremea clanurilor în România" (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă în cazul în care codurile penal, civil şi de proceduri vor fi adoptate, chiar şi prin asumare de către Guvern, aceasta va duce la ridicarea monitorizării Băsescu a răspuns că ridicarea monitorizării depinde de mai mulţi factori, nu doar de adoptarea acestor legi.

"Vă pot spune însă că un raport bun (al Comisiei Europene, în vara anului 2009, în legătură cu justiţia din România - n.r.) crează premisele ca până la începutul lui 2010 să nu mai fim sub monitorizare. Dar cu siguranţă dacă incidente în care doi oameni se bat vor fi puternic mediatizate ca fiind «vremea clanurilor în România», vom avea o problemă", a spus Băsescu.

Citeşte şi:

Băsescu: Guvernul îşi asumă răspunderea pentru Codurile juridice după 15 mai

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici