Băsescu: România e în situaţia de a merge pe sârmă, cu atenţie, cu pragmatism, fără populisme

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că "România este în situaţia de a merge pe sârmă, cu atenţie, fără populisme, cu pragmatism", precizând că promisiunea a fost de "a încerca" recuperarea diminuării salariale de la 1 ianuarie 2012.

198 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România e în situaţia de a merge pe sârmă, cu atenţie, cu pragmatism, fără populisme

Băsescu: România e în situaţia de a merge pe sârmă, cu atenţie, cu pragmatism, fără populisme (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Şeful statului a susţinut, la RRA, că România "stă mai bine" decât Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Grecia, din punctul de vedere al echilibrelor macroeconomice şi al nevoii de a se împrumuta.

Traian Băsescu a precizat că semnalul său şi al FMI este: "Atenţie, România este încă fragilă".

El a adăugat că "au fost câţiva politicieni care au aflat" că România a reuşit să facă venituri cu 451 de milioane de lei mai mult decât era planificat, la care se adaugă faptul că a reuşit să cheltuiască mai puţin cu 1,4 miliarde de lei cu aparatul de stat, astfel că în total ar rezulta aproximativ 2,5 miliarde de lei, adică aproape jumătate de miliard de euro.

"De aici discuţia «putem da înapoi câteva procente la salarii?»", a explicat preşedintele, el susţinând că este un "gând firesc, dar necinstit", deoarece "cei care au lansat zvonul au uitat să spună că România trebuie să completeze deficitul de la Fondul de Pensii care este de 14,2 miliarde de lei".

"De ce să nu folosim cei 2,5 miliarde de lei pentru a acoperi din această gaură uriaşă de la Fondul de Pensii?", a adăugat şeful statului.

Preşedintele Băsescu a explicat că promisiunea de fost de "a încerca" recuperarea de la 1 ianuarie 2012 a diminuării salariale, deoarece "situaţia este încă fragilă".

"România este în situaţia de a merge pe sârmă, cu atenţie, fără populisme, cu pragmatism", a subliniat Traian Băsescu, precizând că atât el, cât şi premierul Emil Boc ar fi fost bucuroşi să anunţe măriri de pensii şi salarii.

"Marea problemă este ziua de mâine", a avertizat preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici