Băsescu s-a arătat, în câteva ocazii, mulţumit de prestaţia lui Nica la şefia MAI

Preşedintele Traian Băsescu, cel care va decide în privinţa mandatului lui Dan Nica la Interne, s-a arătat, în câteva ocazii, mulţumit de prestaţia liderului social-democrat Dan Nica în fruntea MAI, dând chiar asigurări, în februarie, că acesta va deţine portofoliul timp de patru ani.

26 afișări
Imaginea articolului Băsescu s-a arătat, în câteva ocazii, mulţumit de prestaţia lui Nica la şefia MAI

Băsescu s-a arătat, în câteva ocazii, mulţumit de prestaţia lui Nica la şefia MAI (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Dan Nica a fost propus de Biroul Permanent Naţional al PSD pentru a prelua funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, la începutul lunii februarie, după ce, de la instalarea Cabinetului Boc, la şefia Internelor se succedaseră, foarte rapid, Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea.

Şeful statului a participat la instalarea lui Dan Nica în funcţia de ministru de Interne, la sediul ministerului. Preşedintele a discutat, atunci, după ceremonie, cu un grup de sindicalişti din domeniul energetic care protestau în faţa sediului MAI. Băsescu le-a promis protestatarilor că va încerca să le rezolve problemele, cu ajutorul lui Dan Nica. Protestatarii au spus că speră ca Dan Nica, dacă tot îi va ajuta, să nu renunţe la fel de rapid ca Oprea şi Dragnea la funcţie. Ei au primit asigurări de la şeful statului că acest lucru nu se va întâmpla. Mai mult, Băsescu le spunea protestatarilor că Dan Nica va fi ministru de Interne timp de patru ani.

Pe 15 martie, Dan Nica anunţa o serie de măsuri de descentralizare la nivelul Poliţiei. După două zile, PSD a organizat o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor, unul dintre subiectele discutate fiind legat de oportunitatea contractării de către România a împrumutului extern. La întâlnire au luat cuvântul Dan Nica şi ministrul Muncii, Marian Sârbu, expunând avantajele şi dezavantajele legate de împrumut.

Şeful statului declara, în acea seară, că miniştrii Dan Nica şi Marian Sârbu i-au făcut "o impresie foarte bună" prin discursurile susţinute la întâlnirea organizată de PSD cu sindicatele, apreciind totodată că Nica a făcut "un lucru extraordinar" prin măsurile de reorganizare adoptate la MAI.

Şeful statului afirma, cu acea ocazie, că ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a făcut acţiuni de restructurare a ministerului care sunt "exact în linia în care rebuie să meargă tot Guvernul, să astupe găurile prin care se scurg bani publici acum când tot mai mulţi din cei care produc taxe pleacă în şomaj".

"A făcut un lucru extraordinar ministrul Nica, a redus birocraţia şi a trimis politişti în zona operativă (...). Omul ăsta a redus aparatul central, partea de poliţie, nu de administraţie, şi a trimis în execuţie, unde România are nevoie de încă 8.000 de poliţişti", adăuga Băsescu. El aprecia că ministrul Nica a procedat "foarte bine" şi prin desfiinţarea inspectoratelor teritoriale. "A flexibilizat structurile şi i-a pus pe oameni acolo unde este munca de poliţist (...) Probabil cu mişcarea asta trebuia să angajeze 7.500 de poliţişti şi nu 8.000, a câştigat 500 de oameni", adăuga şeful statului.

Premierul Emil Boc transmis Preşedinţiei propunerea de revocare a lui Dan Nica (PSD) din funcţia de vicepremier şi ministru al Administraţiei şi Internelor.

(Material relizat de Cristian Fierbinţeanu; fierbinteanu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici