Băsescu şi Boc pleacă împreună la Bruxelles pentru discuţii cu oficiali CE

Premierul Emil Boc va pleca, săptămâna viitoare, la Bruxelles, împreună cu preşedintele Traian Băsescu, pentru a discuta cu preşedintele Comisiei Europene inclusiv despre criza gazelor, şeful Guvernului urmând să fie însoţit de ministrul de Externe şi şeful Departamentului pentru Afaceri Europene.

22 afișări
Imaginea articolului Băsescu şi Boc pleacă împreună la Bruxelles pentru discuţii cu oficiali CE

Băsescu şi Boc pleacă împreună la Bruxelles pentru discuţii cu oficiali CE

Premierul şi preşedintele vor pleca spre Bruxelles cu acelaşi avion, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Biroul de Presă al Guvernului a anunţat că premierul Emil Boc va participa luni, 12 ianuarie, împreună cu preşedintele Traian Băsescu, la un dejun de lucru, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso.

"În cadrul întrevederii, vor fi abordate teme de actualitate ale agendei europene. Problematica europeană rămâne prioritară pe agenda noului Executiv", se arată în comunicat.

Vizita la Bruxelles este prima deplasare în străinătate efectuată de Emil Boc în calitate de prim-ministru.

Preşedintele Traian Băsescu va participa, luni, la Bruxelles, la un dejun de lucru cu preşedintele Comisiei Europene (CE), José Manuel Barroso, printre temele abordate numărându-se criza economică, tranzitul de gaze către Europa şi, posibil, securitatea în Orientul Mijlociu, a anunţat anterior Preşedinţia, precizând că invitaţia a fost fãcută de preşedintele Comisiei Europene.

"Întâlnirea va constitui un prilej pentru un schimb de opinii pe marginea unor subiecte de maximă actualitate de pe agenda europeană, în principal măsuri de atenuare a crizei economice, inclusiv implementarea măsurilor decise la Consiliul European din decembrie 2008. Tot cu acest prilej, va fi abordată tema securităţii energetice, mai ales din perspectiva ultimelor evoluţii în furnizarea şi tranzitul de gaze naturale către Europa", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Sursa citată menţionează de asemenea că, pe fondul evenimentelor recente din Orientul Mijlociu, "se aşteaptă un schimb de opinii pe marginea situaţiei de securitate din regiune şi a rolului pe care Uniunea Europeană îl poate juca în rezolvarea acestui conflict".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici