Băsescu: Şi în perioada de criză, UniCredit rămâne cu expunere largă pe piaţa românească

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, joi, pe Alessandro Profumo, preşedintele Federaţiei Europene a Băncilor şi preşedintele executiv al UniCredit Group, mulţumindu-i acestuia pentru ceea ce banca sa a făcut în ultimii zece ani şi continuă să facă în România.

39 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Şi în perioada de criză, UniCredit rămâne cu expunere largă pe piaţa românească

Băsescu: Şi în perioada de criză, UniCredit rămâne cu expunere largă pe piaţa românească (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"În aceste vremuri grele, este întotdeauna o plăcere să ai o bancă", a glumit Traian Băsescu, la începutul întrevederii cu preşedintele Federaţiei Europene a Băncilor şi preşedintele executiv al UniCredit Group, Alessandro Profumo.

El l-a întrebat pe oaspetele său când a sosit la Bucureşti şi, auzind de la acesta că a ajuns miercuri seară, a comentat: "Înseamnă că nu aţi avut prea multe ocazii să vizitaţi Bucureştiul".

"Domnule preşedinte, vă mulţumesc foarte mult pentru ceea ce banca dumneavoastră face aici, în România, ceea ce a făcut în ultimii 10 ani. Chiar şi acum, în timpul perioadei de criză, UniCredit rămâne cu o expunere largă pe piaţa românească. Mulţumesc pentru onestitatea faţă de clientul dumneavoastră, România", a spus preşedintele Băsescu.

Întrevederea a continuat fără accesul presei.

"Cu acest prilej, şeful statului i-a mulţumit domnului Alessandro Profumo pentru activitatea UniCredit Group în România. Întâlnirea a prilejuit un schimb de opinii cu privire la necesitatea întăririi transparenţei şi reglementării sistemului bancar la nivelul Uniunii Europene, situaţia economică actuală şi perspectivele de dezvoltare ale României, precum şi la perspectivele companiei Unicredit Group în ţara noastră", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, joi, agenţiei MEDIAFAX, după evenimentul de la Palatul Cotroceni.

Preşedinţia menţionează că Alessandro Profumo a reiterat angajamentul faţă de România, apreciind că activitatea UniCredit Group în Europa Centrală şi de Est reprezintă motorul de creştere al companiei pe termen mediu şi lung.

De asemenea, au fost abordate subiecte precum sprijinul pe care sistemul bancar îl poate oferi autorităţilor române pentru accelerarea atragerii de fonduri europene, preşedintele executiv al UniCredit Group subliniind expertiza companiei în ceea ce priveşte finanţarea sectorului agricol, care poate fi utilă şi în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici