Băsescu: Sper că justiţia din Polonia va rezolva corect cazul Crulic

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Varşovia, după întâlnirea cu omologul său polonez, Lech Kaczynski, că este convins că justiţia din Polonia va rezolva cazul românului Claudiu Crulic.

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Sper că justiţia din Polonia va rezolva corect cazul Crulic

Băsescu: Sper că justiţia din Polonia va rezolva corect cazul Crulic (Imagine: Mediafax Foto)

"Am exprimat încrederea noatră că justiţia poloneză va rezolva corect cazul Crulic (...) care a generat multă emoţie în România", a spus Băsescu.

La rândul său, Lech Kaczynski a declarat că justiţia poloneză va rezolva cazul.

Preşedintele Băsescu a menţionat, pe de altă parte, că în discuţia cu Lech Kaczynski au fost abordate subiecte bilaterale, precum criza exonomică şi situaţia agricolă.

Băsescu a spus că în România şi în Polonia există sisteme bancare solide, însă utilizarea creditului este restrânsă, atât pentru persoane fizice cât şi pentru societăţi comerciale.

Preşedintele a menţionat că în dialogul avut cu omologul său polonez a fost abordat subiectul legat de parcursul european al Republicii Moldova, afirmându-se sprijinul pentru ca acest stat, la fel ca şi Ucraina, să se apropie de Uniunea Europeană.

Românul Claudiu Crulic a murit, în aprilie 2008, într-un spital polonez, după ce a intrat în greva foamei, protestând faţă de arestarea sa de către autorităţile de la Varşovia.

Citeşte şi:

Băsescu a semnat decretul de rechemare în ţară a ambasadorului de la Varşovia

Cazul unui deţinut român care a murit prin înfometare, anchetat în Polonia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici