Video Băsescu: Sper să desemnez premierul înainte de 15 decembrie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că speră să desemneze premierul înainte de 15 decembrie, dată la care este convocat noul Parlament, şi să avem Guvern înainte de 24 decembrie.

16 afișări

Şeful statului a menţionat că el doar desemnează prim-ministrul, iar Parlamentul îl validează prin vot.

"Desemnarea publică a premierului o voi face atunci când, calculând momentul de la convocarea Parlamentului şi aşezarea structurilor interne ale Parlamentului, îi voi permite acestuia să se încadreze în termenul obligatoriu de 10 zile în care trebuie să prezinte echipa şi programul", a afirmat Băsescu.

El a menţionat că, dacă ar face acum desemnarea premierului, acesta ar trebui să îşi prezinte echipa actualului Parlament.

Preşedintele Băsescu a mai spus că va trebui să colaboreze foarte bine cu noul Parlament, după convocarea acestuia.

"Sper să nu aştept până la data de 15, pentru ca, în cazul în care patidele îşi exprimă opţiunile după negocieri, rapid, desemnarea să o fac înainte de data convocării Parlamentului", a declarat el.

"Sper să avem guvern înainte de 24 decembrie", a mai spus şeful statului.

Citeşte şi:

Mitrea: Nu sunt şanse ca PSD să aibă altă propunere de premier

Băsescu: Simpla apartenenţă la un partid nu e suficientă pentru a face parte din Guvern

Băsescu: Am invitat partidele la consultări, voi avea în vedere ponderea exprimată în mandate

BEC a anunţat rezultatele oficiale ale alegerilor parlamentare

Procedura de desemnare a premierului României

Băsescu a convocat noul Parlament pentru data de 15 decembrie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici