Băsescu: Sperăm ca muncitorii din R.Moldova să aibă în UE condiţii cel puţin egale cu ale României

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că speră ca cetăţenilor din Republica Moldova şi Cap Verde să li se ofere în UE condiţii de muncă cel puţin egale cu ale României, care este membră a Uniunii.

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu: Sperăm ca muncitorii din R.Moldova să aibă în UE condiţii cel puţin egale cu ale României

Băsescu: Sperăm ca muncitorii din R.Moldova să aibă în UE condiţii cel puţin egale cu ale României

Preşedintele Băsescu a anunţat, la finalul lucrărilor Consiliului European, că în documentul final adoptat s-a stabilit preferinţa comunitară în materia forţei de muncă, ceea ce creează condiţii pentru românii din UE să beneficieze de prioritate faţă de forţa de muncă din state din afara Uniunii.

El a adăugat că în cadrul Consiliului s-a stabilit, legat de absorbţia forţei de muncă din state non-UE, că vor avea prioritate două ţări: Moldova şi Cap Verde.

Băsescu a spus că prioritatea legată de Republica Moldova a fost susţinută de România, iar cea legată de Cap Verde de ţara care actualmente deţine preşedinţia UE, Portugalia.

Potrivit şefului statului român, pasul următor este ca aceste două state să beneficieze de acorduri cu UE, în condiţiile în care "modalitatea de stabilire a forţei de muncă" pleacă de la imperativul legalităţii situaţiei muncitorilor din cele două ţări pe piaţa forţei de muncă din Uniune.

"Sperăm ca muncitorilor din cele două state să li se ofere condiţii cel puţin egale cu cele ale României, care este membră a Uniunii Europene", a adăugat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici