Băsescu: Sunt îngrijorat de frecvenţa foarte mare a incidentelor din ziua alegerilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, într-o intervenţie la Antena 3, că este îngrijorat de frecvenţa foarte mare a incidentelor din ziua alegerilor locale.

164 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Sunt îngrijorat de frecvenţa foarte mare a incidentelor din ziua alegerilor

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

El a spus că este de văzut, la finalul zilei, care este situaţia.

Preşedintele a mai spus că are mai multe informaţii, decât cele "parţiale" deţinute de presă, despre nereguli existente la alegerile locale şi a arătat că şi la Administraţia Prezidenţială se va face o centralizare a acestora.

"Sunt foarte îngrijorat de frecvenţa mare a neregulilor (...) Să sperăm că vor rămâne într-o limită acceptabilă", a spus preşedintele, referindu-se la incidentele cu violenţe, plăţile pentru voturi făcute chiar în faţa secţiilor electorale, folosirea unei maşini cu embleme ale unei televiziuni în tentative de fraudare a votului.

Traian Băsescu a mai spus că este un lucru bun faptul că prezenţa la vot este mai mare faţă de localele din 2008. "Este îmbucurător că avem o prezenţă foarte bună. Este un semnal pozitiv că în România cetăţenii sunt mult mai decişi să susţină o categorie sau alta de politicieni decât acum patru ani. Românii ştiu mai bine ce vor şi nu le este indiferent cine este ales", a spus Băsescu.

El a arătat că oamenii sunt mult mai conştienţi că viaţa lor, a comunităţii în care trăiesc, a mediului din jur, depinde în foarte măsură şi de aleşii locali pe care îi votează.

"Îmi doresc din tot sufletul să avem o participare mare la vot, să depăşim 70%", a spus Băsescu.

Totodată, şeful statului a arătat că prezenţa mai mare la urne a fost stimulată şi de faptul că alegerile au fost organizate într-un singur tur.

El a făcut aceste declaraţii prin telefon, dintr-o cafenea aflată într-un hypermarket.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a făcut cumpărăturile, duminică, într-un hipermarket din Bucureşti, el invitându-i apoi pe ziariştii prezenţi să bea o cafea alături de el, dar fără camere de filmat şi reportofoane.

Băsescu a votat, duminică dimineaţă, la Colegiul Economic "A. D. Xenopol". Presa a relatat, în cursul zilei, despre incidente petrecute, pe tot cuprinsul ţării, la alegerile locale.

Presa a relatat, în cursul zilei, despre incidente petrecute, pe tot cuprinsul ţării, la alegerile locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici