Băsescu: Urmaşul lui Caţavencu - Mircea Geoană, doar inteligenţă mai puţină

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, miercuri, în emisiunea Cronica Cârcotaşilor, mai multe comparaţii între personajele lui I.L.Caragiale şi politicienii actuali, comparându-l pe Nae Caţavancu cu Mircea Geoană şi spunând că Ion Iliescu este "mangafaua".

44 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Urmaşul lui Caţavencu - Mircea Geoană, doar inteligenţă mai puţină

Băsescu: Urmaşul lui Caţavencu - Mircea Geoană, doar inteligenţă mai puţină

Întrebat de realizatorii emisiunii cine ar putea fi în zilele noastre "mangafaua", Băsescu a răspuns: "Hai să ne gândim, aşa, la Iliescu".

O altă paralelă pe care şeful statului a făcut-o în emisiunea de divertisment a fost între Nae Caţavencu şi Mircea Geoană.

Întrebat dacă "stimabilul domn Caţavencu are vreun urmaş în politica actuală", Băsescu a răspuns prompt: "Are, e Mircea Geoană. Doar inteligenţă mai puţină, dar altfel...".

Nici "Coana Joiţica" nu a fost uitată în emisiunea realizată într-o atmosferă caragialiană, cei doi prezentatori întrebându-l pe Traian Băsescu dacă există şi acest personaj în ziua de astăzi.

"O exista, dar nu spui cine-i!", a răspuns Băsescu, râzând.

Cât despre "Bibicu", Băsescu a spus, după o ezitare: "Tot aici vrei să m-aduci. Bine, Boc, ca să fii fericit".

Întrebat de altfel şi de "Vidămiţă", cu referire la democrat-liberalul Adriean Videanu şi dacă afacerea cu borduri mai merge, preşedintele Traian Băsescu a răspuns: "S-a cam slăbit afacerea, s-au terminat bulevardele".

Traian Băsescu a comentat şi declaraţia lui Sorin Ovidiu Vântu despre "conducerea cretină" din ultimii cinci ani: "Sigur că a devenit cretină, că nu mai merge FNI-ul, nu mai merge afacerea cu TVA-ul".

În finalul emisiunii, prezentatorii i-au pregătit lui Traian Băsescu un pahar de whisky. Acesta a refuzat paharul, spunând că e prea plin şi i-a învăţat pe Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă cum se poate bea whisky fără să te îmbeţi.

Băsescu a cerut patru cuburi de gheaţă pe care le-a pus într-un pahar şi apoi le-a spus să toarne băutură doar cât să facă acele cuburi de gheaţă să plutească.

"Uitaţi-vă, deosebirea între un om care ştie să bea whisky şi unul care bea ca prostul", a spus el, râzând.

Întrebat ce va face dacă nu va mai câştiga un mandat de preşedinte, Băsescu a spus că poate da în scris că va pleca în concediu, a doua zi după alegeri, la Predeal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici