Băsescu: USL a înţeles că trebuie să pună mâna pe justiţie pentru a-i scăpa pe corupţi de lege

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la mitingul de la Cluj, că liderii USL au înţeles că "trebuie să pună mâna pe justiţie pentru a-i scăpa pe corupţi de lege", susţinând că are convingerea că românii "nu-şi vor da preşedintele pentru puşcăriabilii din USL".

247 afișări
Imaginea articolului Băsescu: USL a înţeles că trebuie să pună mâna pe justiţie pentru a-i scăpa pe corupţi de lege

Băsescu: USL a înţeles că trebuie să pună mâna pe justiţie pentru a-i scăpa pe corupţi de lege (Imagine: Shutterstock)

"Când s-a declanşat furtuna în politica românească, prin coincidenţă au fost duşi la închisoare fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, Sorin Ovidiu Vîntu, Corneliu Iacobov şi capacul l-a pus încarcerarea lui Adrian Năstase, atunci au înţeles că trebuie să pună mâna pe justiţie. (...) Oamenii ăştia şi-au vândut ţara pentru a-i scăpa pe corupţi de lege. Am convingerea că românii nu vor accepta acest lucru, nu-şi vor da preşedintele pentru puşcăriabilii din USL", a afirmat, în cadrul discursului ţinut pe scena amplasată în Piaţa "Lucian Blaga", Traian Băsescu.

El a mai spus că în Parlament sunt 20 de oameni puşi sub urmărire penală.

Preşedintele suspendat a afirmat că liderii USL "s-au aruncat cu sălbăticie asupra statului de drept", iar în momentul în care au fost atenţionaţi de Bruxelles "s-au răţoit la ei, la importanţi oameni politici, crezând că sunt undeva pe malurile Dâmboviţei".

"Au greşit, pentru că toţi europenii au văzut că se ceartă cu Bruxelles-ul, cu importanţi oameni politici, dar nu spun nici «pâs» în faţa lui Voiculescu", a spus preşedintele suspendat, adăugând despre Crin Antonescu şi Victor Ponta că "sunt puşi în fruntea partidelor ca nişte marionete care să-i apere pe cei care sunt gata de plecat la puşcărie".

Traian Băsescu a mai spus că liderul PNL şi cel al PSD au avut nevoie de trei zile pentru "a distruge credibilitatea României" în UE, că au avut "atitudini anti-europene prin care izolează România".

"Nu spun acest lucru ca să vă speriu, dar izolarea României este declanşată şi riscăm să aflăm că nu mai putem deschide uşa nimănui în UE. Din acest motiv am făcut un apel la cei patru lideri noi: «primiţi-mă, vă rog, să vă spun ce aveţi de făcut pentru a evita izolarea României»", a declarat Băsescu.

Potrivit acestuia, liderii USL speră ca poporul să valideze ultimele lor acţiuni, inclusiv "actul de violenţă din Parlament prin care au decapitat conducerea ţării".

"Este cea mai ticăloasă atitudine pe care o poate avea un om politic, să facă un lucru rău, după care să încerce să se ascundă în spatele votului popular, sperând că trustul lui Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vântu va reuşi să prostească poporul. Poporul se va dovedi mult mai inteligent decât oamenii politici", a afirmat preşedintele suspendat.

Acesta a făcut un apel la oameni să se prezinte la referendum, indiferent de care este opţiunea lor. De asemenea, Băsescu le-a cerut oamenilor să voteze nu "pentru" sau "împotriva" sa, ci "pentru" sau "împotriva" "restauraţiei".

Pe scenă, alături de Traian Băsescu, s-a aflat şi soţia acestuia, Maria Băsescu.

La mitingul pro-Băsescu care s-a desfăşurat, sâmbătă, în Piaţa "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, au participat circa 15.000 de persoane, potrivit jandarmilor.

Majoritatea participanţilor au fost îmbrăcaţi în alb şi au purtat pancarte cu inscripţiile: "Traiane nu eşti singur, Clujul te susţine", "Clujul este de partea ta", "România trezeşte-te, UE a reacţionat deja, noi cât mai dormim?", "Plagiatorul sfidează poporul", "Băsescu nu uita, Clujul e de partea ta", "Nu suspendării preşedintelui", "Pro Traian Băsescu", "Respectaţi deciziile Curţii Constituţionale", "Traiane nu eşti singur, eu sunt cu tine".

De asemenea, participanţii au avut poze cu Traian Băsescu, precum şi steaguri tricolore sau steaguri simple, albe.

Mai mulţi lideri politici, printre care primarul Emil Boc, Vasile Blaga, Aurelian Pavelescu, Mihai Neamţu, Cristian Preda, Gheorghe Flutur şi Mihai Răzvan Ungureanu au fost prezenţi la Cluj-Napoca. Totodată, la miting a participat şi fiica cea mică a preşedintelui suspendat Traian Băsescu, Elena.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici